Ολυμπιακός: Ελ Κααμπί, Γιόβετιτς και Μασούρας μπαίνουν φουριόζοι ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Οι τρεις επιθετικοί του Ολυμπιακού πέτυχαν συνολικά τέσσερα γκολ στα ματς που έπαιξαν με τις εθνικές ομάδες τις τελευταίες ημέρες και βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και ο Στέφαν Γιόβετιτς μπαίνουν την Πέμπτη (19/10) στις προπονήσεις του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” (22/10, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE από το SPORT24).

Οι δύο σέντερ φορ τα πήγαν περίφημα με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο Μαροκινός σκόραρε και στα δύο παιχνίδια και ο Μαυροβούνιος είχε τέρμα και ασίστ.

Οι επιθετικοί ζουν για τα γκολ και οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στην Ελλάδα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να συνεχίσουν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό, καθώς έχουν ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος σκόραρε με την εθνική Ελλάδας στο εκτός έδρας ματς με την Ιρλανδία και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει όλους τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του και αυτό που τον απασχολεί είναι η κόπωση ορισμένων εξ΄ αυτών και το γεγονός ότι κάποιοι θα πάνε με μόλις τρεις προπονήσεις στο ντέρμπι με τους «πράσινους».

Τι έκαναν οι διεθνείς του Ολυμπιακού το δεκαήμερο

Ο Ελ Κααμπί σκόραρε και στους δύο αγώνες του Μαρόκου. Αρχικά, πέτυχε γκολ στο φιλικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού (1-1) στο οποίο ισοφάρισε με κοντινό πλασέ (81΄). Και στη συνέχεια, με πέναλτι (59΄) στη νίκη 3-0 του Μαρόκου απέναντι στη Λιβερία (3-0) για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Ο σέντερ φορ των “ερυθρόλευκων” έπαιξε στο τελευταίο τέταρτο ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού (μπήκε στο 77΄, στη θέση του Ελ Νεσύρι), ενώ ήταν βασικός στο ματς με τη Λιβερία και αντικαταστάθηκε στο 74΄. Ο 30χρονος επιθετικός έχει 22 γκολ και 6 ασίστ σε 38 αγώνες με την εθνική ομάδα του Μαρόκου, ενώ μετράει 9 τέρματα σε 13 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην περίοδο.

Ο Στέφαν Γιόβετιτς είχε ένα γκολ και μία ασίστ στα δύο παιχνίδια του Μαυροβουνίου. Ο 33χρονος σέντερ φορ είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Κουτς (16΄) στη φιλική νίκη 3-2 του Μαυροβουνίου εις βάρος του Λιβάνου και σκόραρε με αριστερό διαγώνιο σουτ (36΄) ισοφαρίζοντας προς στιγμήν σε 1-1, στην ήττα (1-3) από την Σερβία στο Βελιγράδι.

Ο Γιόβετιτς ήταν βασικός και αρχηγός στους δύο αγώνες, έπαιξε σε όλο το ματς εναντίον της Σερβίας, ενώ αντικαταστάθηκε στο πρώτο παιχνίδι στο 61΄. Ο έμπειρος στράικερ έχει δύο τέρματα και δύο ασίστ στους τέσσερις τελευταίους αγώνες του Μαυροβουνίου κόντρα στη Λιθουανία, στη Βουλγαρία, στο Λίβανο και στη Σερβία. Συνολικά, έχει 33 γκολ και 15 ασίστ σε 72 παιχνίδια με τη φανέλα με το εθνόσημο. Παράλληλα, έχει πετύχει δύο τέρματα σε έξι ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Όλα Σομπάκεν ήταν βασικός στον νικηφόρο αγώνα 4-0 της Νορβηγίας με αντίπαλο την Κύπρο εκτός έδρας παίζοντας στη θέση του αριστερού εξτρέμ, (αντικαταστάθηκε στο 63΄) και ενώ δεν έπαιξε στην ήττα από την Ισπανία (0-1) στο Όσλο. Ο 25χρονος επιθετικός έχει ένα γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια της Νορβηγίας.

Ο Γιώργος Μασούρας αγωνίστηκε βασικός και στα δύο παιχνίδια της εθνικής Ελλάδας. Ο 29χρονος επιθετικός πέτυχε το δεύτερο τέρμα (45΄) της γαλανόλευκης (2-0) εναντίον της Ιρλανδίας, στο Δουβλίνο και έγινε αλλαγή στο 87΄. Και στην ήττα από την Ολλανδία (0-1) στη Νέα Φιλαδέλφεια, βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο στο 77΄.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είναι πρώτος σκόρερ της εθνικής μας με πέντε γκολ στα προκριματικά του Euro 2024 και έχει συνολικά 9 τέρματα και 3 ασίστ σε 37 αγώνες με τη φανέλα με το εθνόσημο. Έχει ξεκινήσει καλά και αυτή τη σεζόν με τον Ολυμπιακό, καθώς μετράει 5 γκολ σε 12 αγώνες στο πρωτάθλημα και στο Europa League.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν βασικός και αγωνίστηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών της εθνικής Ελλάδας με την Ιρλανδία και την Ολλανδία. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός είχε καλή απόδοση και στα δύο ματς, όπως θετική παρουσία έχει στο ξεκίνημα της σεζόν και με τον Ολυμπιακό.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν αγωνίστηκαν στους δύο αγώνες της εθνικής ομάδας μένοντας στον πάγκο.

Και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ήταν βασικός και αρχηγός της εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας στην ισοπαλία 2-2 με αντίπαλο την Κροατία, στην Τρίπολη και στην ήττα 0-2 από την Πορτογαλία, στο Γκιμαράες.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας δεν έχει πάρει ακόμη την ευκαιρία του μέσα στη σεζόν με τον Ολυμπιακό -έχει πάντως συνολικά 31 συμμετοχές την τελευταία τριετία με τους “ερυθρόλευκους” σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή:sport24.gr