Πού το… πάει ο Έλον Μασκ – Τέλος το Τwitter από την Ευρώπη; 13:05, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 τεχνολογία

Ο Έλον Μασκ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει το Twitter στην Ευρώπη, ως απάντηση σε έναν νέο κανονισμό που ισχύει για τις διαδικτυακές πλατφόρμες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας έχει συζητήσει την πιθανότητα να αφαιρέσει τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής στην Ευρώπη ή να μπλοκάρει τους χρήστες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον Αύγουστο την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), η οποία θέτει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την ανταλλαγή ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε τον Μασκ πως έχει ενδείξεις ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιούταν για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης, σχετικά με την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Insider, η πλατφόρμα πιθανότατα παραβιάζει ήδη την DSA.