Oakleigh Grammar απόφοιτοι της Γ’ Λυκείου 2023, “είμαστε περήφανοι ότι πάντα ασπαζόμαστε τον ελληνικό μας πολιτισμό”

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας έγινε η αποφοίτηση την Year 12 Class of 2023 του Oakleigh Grammar, με μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις, όπως η ενθουσιώδης Συνέλευση Αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου, η εκκλησιαστική τελετή στον Ναό των Αγίων Αναργύρων και το πλούσιο Δείπνο Αποφοίτησης, στο Merrimu Receptions. Αυτές οι εκδηλώσεις πέτυχαν να σφυρηλατήσουν έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ των μαθητών, των περήφανων γονέων και κηδεμόνων τους, των αφοσιωμένων παιδαγωγών και του προσωπικού και των αξιότιμων μελών της Σχολικής Επιτροπής.

Ανάμεσα στις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν όταν ο πάτερ Σταύρος Κακάβας, Ιερέας της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων και εφημέριος του Oakleigh Grammar, ευλόγησε τους μαθητές και τους συμβούλεψε στα τελευταία κεφάλαια του ακαδημαϊκού τους ταξιδιού να αντλήσουν δύναμη από τους αταλάντευτους πυλώνες υποστήριξής τους: τους γονείς τους, τους δασκάλους τους και την ακλόνητη πίστη τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου, Mark Robertson, επαίνεσε τους αποφοίτους για το αδάμαστο πνεύμα τους, την ανθεκτικότητά τους απέναντι στις αντιξοότητες και τον βαθιά ριζωμένο δεσμό τους με την επιφανή κοινότητα του Oakleigh Grammar.

Στις εντυπωσιακές ομιλίες τους οι αρχηγοί της Γ’ Λυκείου (the Year 12 Captains), Chloe Sheer και Duncan Bain απέδωσαν έναν συγκινητικό φόρο τιμής στους αγαπημένους τους εκπαιδευτικούς και εκθείασαν την ακλόνητη αφοσίωσή τους.

«Κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι είναι ότι πάντα ασπαζόμαστε τον ελληνικό μας πολιτισμό, πράγμα που δε συμβαίνει μεταξύ των μαθητών άλλων σχολείων» ανέφερε η Chloe, ενώ ο Duncan δήλωσε πως «τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τη δική μας κληρονομιά που θα αφήσουμε πίσω μας». Κλείνοντας η Chloe επανέλαβε τη φράση της Τέιλορ Σουίφτ «το τρομακτικό είναι ότι είσαι μόνος σου τώρα. Αλλά το ωραίο είναι ότι είσαι μόνος σου τώρα.»

Μια έντονα συγκινητική στιγμή εκτυλίχτηκε όταν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, που προέρχονται από την Τάξη του 2035, έδωσαν τρυφερά σε κάθε μαθητή του 12ου έτους ένα λουλούδι καθώς φώναζαν τα ονόματά τους. Αυτή η εξαίσια χειρονομία συμβολίζει τη μετάβαση από το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα στη θριαμβευτική ολοκληρωση του ακαδημαϊκού τους ταξιδιού.

Οι επίσημες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την απονομή βραβείων και ακολούθησε μια βραδιά γλεντιού και χορού που διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο κ. Robertson, λάμποντας από περηφάνια αποχαιρέτησε τους μαθητές και τους ευχήθηκε επιτυχία στις προσπάθειές τους στο VCE και στις αχαρτογράφητες περιοχές της ζωής έξω από τις πύλες του σχολείου.

Το Oakleigh Grammar προσφέρει αριστεία στη συνεργατική μάθηση από το ELC έως το 12ο έτος.

Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές

Πηγή: neoskosmos.com