Ισραήλ – Χαμάς: Εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί – Απελπιστική η κατάσταση στη Γάζα

Σφοδρότεροι γίνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί – Σε θέσεις μάχης ο ισραηλινός στρατός εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» για χερσαία επίθεση.

Συνεχίζεται για 19η ημέρα το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού. Οι ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εντείνονται ισοπεδώνοντας τις εναπομείνασες περιοχές της Γάζας και θάβοντας στα συντρίμμια χιλιάδες ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός τις τελευταίες ώρες, έχει λάβει θέσεις μάχης σε όλα τα σημεία «κλειδιά» εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» για χερσαία επίθεση, ενώ σε θρίλερ εξελίχτηκε η νύχτα με την Χαμάς να κάνει νέα επίθεση «δια θαλάσσης» στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Οι νεκροί στη Γάζα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, έχουν  ξεπεράσει από τις 7 Οκτώβρη τους 5.790. Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σύμφωνα με τη UNICEF έχουν σκοτωθεί 2.360 παιδιά

Ισραηλινές επιδρομές σημειώνονται και στη Δυτική  Όχθη ενώ σημάδια κλιμάκωσης εμφανίζονται και στα σύνορα με τον Λίβανο.  Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου, ότι έπληξε υποδομές του συριακού στρατού, σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από την επικράτεια της Συρίας προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους, του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, χθες Τρίτη.

Την ίδια ώρα η Χαμάς προειδοποιεί ότι δεν θα απελευθερωθούν άλλοι όμηροι εάν δεν παραδοθούν φάρμακα και καύσιμα στην πολιορκημένη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας.

Οι νεκροί στη Γάζα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, έχουν  ξεπεράσει από τις 7 Οκτώβρη τους 5.790 εκ των οποίων -σύμφωνα με τη UNICEF- οι 2.360 είναι παιδιά. Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 704 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Πάνω από το ένα τρίτο των 35 νοσοκομείων της Γάζας έχουν κλείσει, αφού υπέστησαν ζημιές από αεροπορικές επιθέσεις ή ξέμειναν από καύσιμα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο  Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε βαθιά ανησυχία για «ξεκάθαρες παραβιάσεις» του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα, επιμένοντας για μια «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», με το Ισραήλ να ζητά την παραίτησή του.

Δείτε live εικόνα

ΟιΠ

Οι εξελίξεις στο in

Νυχτερινή έφοδος του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που διεξήγαγαν νυχτερινή έφοδο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη δέχθηκαν πυρά που ανταπέδωσαν με πλήγμα drone, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, τουλάχιστον δυο Παλαιστίνιοι να σκοτωθούν.

Σύμφωνα με τον Τσαχάλ, τον στρατό του Ισραήλ, ένοπλοι Παλαιστίνιοι «άνοιξαν πυρ και εκσφενδόνισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον δυνάμεών του που επιχειρούσαν στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη. Χρησιμοποιήθηκε drone εναντίον τους και διαπιστώθηκε πως υπήρξαν απευθείας «πλήγματα».

Κατά την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, πέρα από τους δυο νεκρούς, υπάρχουν επίσης τραυματίες.

16 νεκροί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές νωρίτερα το πρωί

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν μετά τις τελευταίες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μεταδίδει το Al Jazeera.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας, οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν κατοικημένες περιοχές στην Τζαμπάλια και την Ταλ αλ-Χάουα στα βόρεια, τον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Νουσεϊράτ στο κέντρο της Γάζας και το Χαν Γιουνίς στα νότια.

Το Ισραήλ σκότωσε 2.360 παιδιά μέσα σε 18 ημέρες

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι 2.360 παιδιά σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, τον παλαιστινιακό θύλακα ο οποίος βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τον ισραηλινό στρατό από την 7η Οκτωβρίου, σε αντίποινα για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά πρόσθεσε πως άλλα 5.364 παιδιά τραυματίστηκαν, επικαλούμενη πληροφορίες της, χωρίς να κατονομάσει πηγές. Η Γιούνισεφ έκανε λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.

Εν αναμονή της απόφασης για χερσαία επίθεση

Ανελέητοι είναι οι βομβαρδισμοί της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες ώρες, να έχει λάβει θέσεις μάχης σε όλα τα σημεία «κλειδιά» εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» για χερσαία επίθεση.

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 704 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ δήλωσε ότι πρόκειται για «τον υψηλότερο αριθμό νεκρών που αναφέρθηκε σε μία μόνο ημέρα» στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Οικογένειες καταπλακώθηκαν στα «συντρίμμια κατοικιών», ανέφερε το Associated Press. Πάνω από το ένα τρίτο των 35 νοσοκομείων της Γάζας έχουν κλείσει, αφού υπέστησαν ζημιές από αεροπορικές επιθέσεις ή ξέμειναν από καύσιμα, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη. Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να παραιτηθεί μετά την ομιλία του, στην οποία ανέφερε ότι υπήρξαν σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στη Γάζα.

Υπάρχουν τώρα σχέδια ψηφισμάτων που ζητούν κατάπαυση του πυρός, τα οποία εξετάζονται τόσο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή:in.gr