Με μεταρρυθμίσεις και βελτίωση της καθημερινότητας απαντά η κυβέρνηση στην εσωκομματική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

Το σαφές μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου είναι, εκτός από την αποτελεσματικότητα που αναμένει από το κυβερνητικό επιτελείο, η προτροπή για σεμνότητα και μετριοπάθεια

Αθήνα.- Θεσμικά και ως πολιτικός παρατηρητής παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι δεν είναι «δουλειά» της να σχολιάζει τα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων όπως σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη, εκφράζοντας παράλληλα επισήμως την ευχή η χώρα να αποκτήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Η ίδια πάντως φαίνεται να αξιοποιεί στο έπακρο τον καθαρό πολιτικό χρόνο που της παρέχει η πολιτική συγκυρία της βαθιάς κρίσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προωθήσει το κυβερνητικό της έργο και να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε προεκλογικά και υλοποιεί από την πρώτη στιγμή της επανεκλογής της.

Όπως εκτιμούν κυβερνητικές πηγές, η κατάσταση στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου και οι εικόνες διάλυσης που εμφανίζει η αξιωματική αντιπολίτευση σε όλο το πεδίο δράσης της, δίνουν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να δρα μακριά από εμπόδια και πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά να προχωρήσει στην πολιτική που έχει θέσει στην κρίση των πολιτών και στις τελευταίες εθνικές εκλογές  πήρε το «πράσινο φως» για την υλοποίησή τους και μένει να κριθεί εκ νέου από τους πολίτες και στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Έως τότε το σαφές μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου είναι, εκτός από την αποτελεσματικότητα που αναμένει από το κυβερνητικό επιτελείο, η προτροπή για σεμνότητα και μετριοπάθεια. Ένα μήνυμα που εξέπεμψε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προειδοποιώντας ότι οι πολίτες δεν συγχωρούν φαινομενα αλαζονείας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, νούμερο ένα προτεραιότητα για την Ηρώδου του Αττικού για το επόμενο διάστημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών με έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας που συνεχίζει να μαστίζει το σύνολο των νοικοκυριών , εφαρμόζοντας κλιμακωτά μέτρα και πολιτικές, από τα ράφια του super market έως τους λογαριασμούς του ρεύματος με στόχο την ελάφρυνσή τους.

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού προγραμματισμού παραμένουν και οι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας, με σειρά να παίρνει και πάλι ο τομέας της υγείας όπου προωθείται η ριζική αναβάθμιση του ΕΣΥ και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με σημαντική ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού.

Η υγεία άλλωστε αποτελεί βασικό πυλώνα της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών με την κυβέρνηση να επιδιώκει να καλυφθούν γρήγορα τα κενά που δημιουργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και να περιοριστούν τα προβλήµατα που καταγγέλλουν οι πολίτες από τις καθυστερήσεις των ασθενοφόρων μέχρι τις ελλείψεις ή καθυστερήσεις στα ιατρικά ραντεβού.

Την ίδια ώρα η οικονομία έλκει σήμερα τα φώτα με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, στο περιθώριο της οποίας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο δείπνο που παραθέτει ο  Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Στο επίκεντρο παραμένει το υπό αναθεώρηση Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα πρέπει να είναι ευέλικτο συνδυάζοντας τη δημοσιονομική ευθύνη με την εθνική ευελιξία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι αποφάσεις να ληφθούν έως το τέλος του έτους.

Πηγή: skai.gr