Τιμήθηκαν επιφανείς Ελληνοαμερικανοί και Φιλέλληνες

Φωτογραφία: Ο Γιώργος Π. Σακελλάρης, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ameresco, Inc., τιμήθηκε με το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής 2023 του Συμβουλίου Άλφα Ωμέγα στις 21 Οκτωβρίου. (Φωτογραφία: Αρχείο “Ε.Κ.”)

Βοστώνη.- Η ελληνοαμερικανική οργάνωση «Αλφα – Ωμέγα» της Βοστώνης τίμησε με επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο «Intercontinental Boston», επιφανείς προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, επέδωσε το βραβείο του διά Βίου Επιτεύγματος στον ιδρυτή και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ευρείας Ameresco Inc ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, Γεώργιο Σακελλάρη. Ο κ. Σακελλάρης επί σαράντα χρόνια πρωτοστατεί στον τομέα ανανεώσιμης ενέργειας ανά την υφήλιο και παίζει κεντρικό ρόλο στο κίνημα της «πράσινης» ενέργειας.

Επίσης, το «Αλφα – Ωμέγα» επέδωσε το βραβείο του Φιλελληνισμού στην πρώην βουλευτή από τη Νέα Υόρκη Κάρολιν Μαλόνι 1993-2023 συνιδρύτρια της Ομάδας του Κογκρέσου υπεράσπισης των ελληνικών εθνικών θεμάτων. Η κυρία Μαλόνι αντιπροσώπευε τη μεγαλύτερη ελληνόφωνη εκλογική περιφέρεια της Νέας Υόρκης και στην οποία αποδόθηκε ο τίτλος της «Μπουμπουλίνας» ανάμεσα στους φίλους και ψηφοφόρους της.

Από αριστερά προς τα δεξιά:η Ειρήνη Μεταξά, η τιμώμενη και πρώην μέλος του Κογκρέσου Καρολίν Μαλόνι και ο Ιωάννης Μεταξάς. Φωτ: Ευγενική παραχώρηση Ιωάννη Μεταξά

Ακόμα το «Αλφα – Ωμέγα» τίμησε με το βραβείο της Ηγέτιδας την Δρα Βανέσσα Φαρσαδάκη, επιφανή επιστήμονα της Ιατρικής του Διαστήματος, ιατρό και υπερήφανη Ελληνοαμερικανίδα. Είναι πρόεδρος της εταιρείας Space Exploration Strategies LLC και η πρώτη στη σειρά να γίνει η πρώτη αστροναύτης της Ελλάδας.

Επίσης, απονεμήθηκαν υποτροφίες στη μνήμη του Παναγιώτη Αγριτέλλη σε νέους Ελληνοαμερικανούς αμφοτέρων των φύλων που σπουδάζουν δημοσιογραφία. Ο αείμνηστος Παναγιώτης Αγριτέλλης ή Peter Agris ήταν ο ιδρυτής και εκδότης της αγγλόφωνης εφημερίδας της Βοστώνης «The Hellenic Chronicle» επί πενήντα έτη από το 1950 μέχρι το 2000.

Από αριστερά: Karlton D. Johnson (Συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής), η τιμώμενη Δρ Βανέσα Φαρσαδάκη, η Ειρήνη Μεταξά και ο Ιωάννης Μεταξάς στο Γκαλά Τιμών του Συμβουλίου Άλφα Ωμέγα 2023 στις 21 Οκτωβρίου. Φωτ: Ευγενική παραχώρηση Ιωάννη Μεταξά

Παρόντες στο δείπνο ήταν ο βουλευτής Ιωάννης Σαρμπάνης από το Μέριλαντ, ο πρώην κυβερνήτης Μιχάλης Δουκάκης με την ευκαιρία της ενενηκοστής επετείου των γενεθλίων του και πάνω από τετρακόσιοι συνδαιτυμόνες.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Τζον Μεταξάς, ο οποίος τόνισε πως «σε μία εποχή που η στήριξη της δημοσιογραφίας είναι πιο σπουδαία από ποτέ, οι υποτροφίες έχουν εκθρέψει μία γενιά Ελληνοαμερικανών φοιτητών δημοσιογραφίας επί 36 χρόνια».

Ο Ιωάννης Μεταξάς και η σύζυγός του Ειρήνη Μεταξά με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μάικλ Δουκάκη στο Gala Τιμών του Συμβουλίου Άλφα Ωμέγα 2023 στις 21 Οκτωβρίου. Φωτ: Ευγενική παραχώρηση Ιωάννη Μεταξά

Σημειώνεται ότι έχουν εμπνευσθεί και υποστηριχθεί 141 δημοσιογράφοι κατά τα τελευταία τριάντα έξι χρόνια από το Ταμείο Υποτροφιών Agris Journalism Scholarship με συνολικό ποσό υποτροφιών πάνω από διακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια.

Το «Αλφα – Ωμέγα» ιδρύθηκε το 1976, είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και έχει κάνει δωρεές ύψους πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια.

Ο Γιώργος Π. Σακελλάρης και η σύζυγός του Cathy Papoulias-Sakellaris. Φωτ: Ευγενική παραχώρηση Ιωάννη Μεταξά

Πηγή:ekirikas.gr