Επιστημονική εσπερίδα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Εναλλακτικές Αποδράσεις»

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 η επιστημονική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στην αίθουσα της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών (Ε.Η.Μ.) από την νεοϊδρυθείσα Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Εναλλακτικές Αποδράσεις» με θέμα: «Το έπος του 1940 – Φωτοδότης της σύγχρονης Ελλάδας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τις εισηγήσεις τους εξαίρετοι επιστήμονες, που αναφέρθηκαν στο ιστορικό γίγνεσθαι της εισβολής των Ιταλών στη χώρα μας το φθινόπωρο του 1940, την ηρωϊκή αντίσταση και νίκη της Ελλάδας και τις επιπτώσεις της στη συνέχεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου.

Ο Χορηγός, οι εισηγητές και τα μέλη της Δ.Ε. της διοργανώτριας Κοιν.Σ.Επ. στην επιτυχημένη εσπερίδα της ΕΗΜ

Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος Νίκος Σουτόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Εναλλακτικές Αποδράσεις», Γιώργος Γοργόλης, ο Αντιπερι-φερειάρχης Ηπείρου, Βασίλειος Γοργόλης, ο τ. Πρύτανης και νεοεκλεγής Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καψάλης, που επισήμαναν τους σκοπούς και τους στόχους της νεοφυούς Κοιν.Σ.Επ. στην έναρξη της αναπτυξιακής προσπάθειας της σε όλες τις μορφές περιηγήσεων του εναλλακτικού τουρισμού και των πολιτιστικών δράσεων στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ήπειρο, παράλληλα με το κοινωνικό της αποτύπωμα και όφελος.

Οι εξαίρετοι επιστήμονες και εισηγητές για το έπος 1940 ως φωτοδότη της σύγχρονης Ελλάδας

Εισηγήσεις στη συνέχεια παρουσίασαν ο Καθ. ΣΣΕ και ΕΚΠΑ Δρ Κωνσταντίνος Γρίβας με θέμα: Το έπος του ’40 και το ηρωικό στοιχείο στην ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα, ε.α. Αξιωματικός Π.Α. Αργύριος Μάντης με θέμα: Η εποποιϊα του 1940 και ποιο το δικό μας χρέος, η υποψ. Δρ Αικατερίνη Τσεκούρα με θέμα: «Μια συνολική αποτίμηση του ιστορικού έπους 1940 : Η Ελλάδα μετά» και ο Α/Σγος Ειδικών Δυνάμεων Ευάγγελος Παπαδόπουλος με θέμα: «Ελληνοαμερικανοί εθελοντές του 2671 Ειδικού Τάγματος Αναγνωρί-σεων σε Ειδικές Επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Ήπειρο, 1944». Στο τέλος τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον ευπατρίδη πολιτικό κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου και εις μνήμη του ηρωικώς πεσόντα στο Πόγραδετς Διοικητή Τάγματος Πεζικού Τχη Δημήτριο Σταύρου, που παρέλαβε ο ανηψιός του Γκίτσας Θεόφιλος.

Ο Καθ. Κων/νος Γρίβας ανέδειξε το ηρωϊκό στοιχείο της Ελλάδας, μέσα από τη διαχρονική πορεία της στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή

Ευχαριστούμε θερμά κυρίως τον χορηγό της εκδήλωσης κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου, την Δημοτική Αρχή και την Μητρόπολη Ιωαννίνων για την στήριξη τους στην πολύτιμη αυτή πρώτη προσπάθεια της Κοιν.Σ.Επ. μας.

Μαγνητοσκοπημένη όλη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι μας στο youtube και στον παρακάτω υπερ-σύνδεσμο (hyper-link):

 

Από το Γραφείο Τύπου της Κοιν.Σ.Επ. «Εναλλακτικές Αποδράσεις»