Με λογοτεχνική βραδιά τα εγκαίνια της Αίθουσας «Νίκος Ανδριώτης»

Από αριστερά διακρίνονται οι Τάσος Μουζάκης, Δρ., Νίκος Αλεξίου και η συγγραφέας Νεκταρία Αναστασιάδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Αστόρια, Νέα Υόρκη.- Με την λογοτεχνική βραδιά που διοργάνωσε η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης, 25ης Οκτωβρίου 2023 η Αίθουσα «Νίκος Ανδριώτης στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου, Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός καλωσόρισε την συγγραφέα Νεκταρία Αναστασιάδου, τους λογοτέχνες και τους φίλους τους και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η διοίκηση του Κέντρου αποφάσισε να μετονομάσει το αναγνωστήριο σε «Αίθουσα Νίκου Ανδριώτη και ότι δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ευκαιρία από μια λογοτεχνική βραδιά.

Ο Νίκος Ανδριώτης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απεβίωσε προ δύο περίπου μηνών και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αστόρια. Ήταν πρωτεργάτης και ευεργέτης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και συνάμα ευεργέτης της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και του Λυκείου της Αστόριας. Ήταν ταυτόχρονα και Μέγας ευεργέτης της ιδιαίτερής του πατρίδας, της Νισύρου.

Η γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Μαρίκα Ανδρεώλα Παλαιού καλωσόρισε τους λογοτέχνες και εστίασε την προσοχή της στην σπουδαιότητα των λογοτεχνικών βραδιών για την προβολή του έργου των Ελληνοαμερικανών Λογοτεχνών.

Οι λογοτέχνες ενώ παρακολουθούν την ομιλία του Δρα. Νίκου Αλεξίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας και συνάμα καθηγητής Κοινωνιολογίας, κ. Νίκος Αλεξίου αναφέρθηκε στην προσφορά του Συλλόγου και έπλεξε το εγκώμιο των αειμνήστων Μάκη Τζιλιάνου και Ελένης Παϊδούση και του τέως προέδρου και νυν επιτίμου προέδρου Τάσου Μουζάκη.

Στην συνέχεια παρουσίασε την βραβευμένη συγγραφέα Νεκταρία Αναστασιάδου που αυτό το διάστημα συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα συγγραφής του Πανεπιστήμιου της Άϊοβα (Writer in Residence at the prestigious International Writing Program (IWP) at the University of Iowa).

Η κ. Αναστασιάδου έχει στο ενεργητικό της δύο βιβλία το πρώτο ήταν η νουβέλα «A Recipe for Daphne» και το δεύτερο ήταν το μυθιστόρημα «Στα Πόδια της Αιώνιας Άνοιξης» το οποίο κυκλοφόρησε το 2023.

Η συγγραφέας είναι γέννημα και θρέμμα του Ελληνισμού της Κωνσταντινόπολης και εξέπληξε το ακροατήριο με τις αναφορές της στα προαναφερόμενα βιβλία, καθώς επίσης και στο νέο της έργο το οποίο θα είναι νουβέλα.

Ο Νίκος Αλεξίου και ο Αλέξανδρος Αμμοχωστιανός στο βήμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Δρ., Νίκος Αλεξίου και η κ. Μαρία Ανδρεώλα-Παλαιού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή:anamniseis.net