Και δεύτερη απώλεια βουλευτή από την Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου

Αθήνα.- Την απόφασή της να αποχωρήσει από την Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε με επιστολή της η βουλεύτρια Β΄ Θεσσαλονίκης Αρετή Παπαϊωάννου.

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες μέρες η αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας  του Μιχάλη Χουρδάκη, γιου της κ. Παπαιώννου και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, με την Πλεύση Ελευθερίας να του ζητά να παραδώσει την βουλευτική έδρα.

Στην επιστολή της η κ. Παπαϊαώννου επικαλείται απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος της , κυρίως μετά την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη «με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση», όπως αναφέρει.

Προσωπικές επιλογές της Ζωής Κωνσταντοπούλου οι Χουρδάκης και Παπαΐαώννου.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η Αρετή Παπαϊώάννου όσο και ο Μιχάλης Χουρδάκης εξελέγησαν τον Μάιο αφού τοποθετήθηκαν με προσωπική απόφαση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τους τοποθέτησε επικεφαλής των αντίστοιχων ψηφοδελτίων, μια που οι εκλογές του Ιουνίου έγιναν χωρίς σταυρό προτίμησης. Μάλιστα, τότε η απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου να μην διατηρήσει στην πρώτη θέσεων των ψηφοδελτίων όσες και όσους είχαν πάρει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του Μαΐου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός της Πλεύσης Ελευθερίας και αποχωρήσει μελών.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης για να τοποθετηθεί πρώτη και να εκλεγεί η Αρετή Παπαϊωάννου είχε «καθαιρεθεί» από την πρώτη θέση στην τελευταία η πρωτεύσασα σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του Μαΐου Νικολέττα Μπουραζάνη που έστειλε εν συνεχεία επιστολή αποχώρησης. Αντίστοιχα, στην Α΄ Θεσσαλονίκης είχαν μείνει εκτός ψηφοδελτίου οι δύο πρώτοι σε σταυρούς για να προταχθεί και να εκλεγεί ο κ. Χουρδάκης.

Τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας στις αποχωρήσεις είχε υποστηρίξει ότι «Στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων μπήκαν άνθρωποι που πάλεψα προσωπικά να τους πείσω, άνθρωποι που δε θα θελήσουν ποτέ να βλάψουν την υπόσχεσή μας για χάρη προσωπικών φιλοδοξιών και θέσεων, άνθρωποι που διαχρονικά έχουν στάξει αίμα για να φτάσουμε ως εδώ που είμαστε, μια ανάσα για να έχουμε ζωή στη Βουλή».

Φαίνεται πως μέσα σε λίγους μήνες η κ. Κωνσταντοπούλου άλλαξε γνώμη για τις επιλογές της.

Τι αναφέρει στην επιστολή της η Αρετή Παπαϊωάννου

«Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ- και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό μου, έπειτα- κυρίως- από την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η βουλευτής».

Σημειώνει ακόμη ότι «μετά την άρνηση μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023 με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά και παρόλες τις επίμονες προσπάθειές μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή», με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου- προσωπική και πολιτική- από τις κομματικές εργασίες».

Διαγραφή Χουρδάκη

Λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε διαγράψει τον Μιχάλη Χουρδάκη από το κόμμα.

Σύμφωνα με την επιστολή που εστάλη τότε από την κυρία Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και την οποία δημοσίευσε και η ίδια στα κοινωνικά δίκτυα «οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας».

Παρά το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου στην επιστολή της είχε  αναφέρει ότι η παράδοση της έδρας έχει ζητηθεί από τον κ. Χουρδάκη, ο βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας σημείωσε πως «πληροφορήθηκε την επιθυμία» της επικεφαλής της Κ.Ο. να τον θέσει εκτός και υπογράμμισε  ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

«Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της», είχε γράψει χαρακτηριστικά.