Πρόσκληση στους Συλλόγους – Μέλη της Ομοσπονδίας Μ Ν.Υ. για ανανέωση συνδρομής

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

 

Νέα Υόρκη.- Προθεσμία μέχρι και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου έδωσε στους εκπροσώπους των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης η Επιτροπή Διαφάνειας, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους και να ανανεώσουν την συνδρομή τους στο επικαιροποιημένο Μητρώο που θα προκύψει μετά από τον έλεγχο.

Οπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος, οι καταγεγραμμένοι Σύλλογοι έχουν ειδοποιηθεί, προκειμένου εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός τους να προσέλθει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 7:30 το απόγευμα της 7ης Νοεμβρίου, όταν και θα συνεδριάζει η Επιτροπή Διαφάνειας, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διαδικασία.

«Τους ζητήσαμε να φέρουν τα δικαιολογητικά στην Ομοσπονδία, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Εχουμε μιλήσει με αρκετούς εκπροσώπους Συλλόγων, ενώ σε άλλους αφήνουμε μηνύματα όταν δεν τους βρίσκαμε. Στη διαδικασία αυτή, αρχικά ρωτάμε ποιος είναι ο σημερινός πρόεδρος και, εφόσον τους ενδιαφέρει να παραμείνουν ενεργά μέλη της Ομοσπονδίας, τους ζητάμε να προσέλθουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις 7:30 και να μας δώσουν τα ονόματα των νέων αντιπροσώπων. Παράλληλα, εάν δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, ζητάμε να πληρώσουν μόνο για τη συνδρομή του 2023, η οποία ανέρχεται στα 250 δολάρια», τόνισε ο κ. Κίτσιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας, το έργο του ίδιου και των άλλων μελών είναι σύνθετο, καθότι υπάρχουν περιπτώσεις Συλλόγων στις οποίες ούτε οι αντιπρόσωποι, αλλά ούτε και οι νεοεκλεγμένοι πρόεδροι έχουν ταυτοποιηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα θολό τοπίο όσον αφορά στην εκπροσώπησή τους, αλλά και κατά πόσον ενδιαφέρονται να διατηρήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Ομοσπονδία.

«Προσπαθούμε να τους μαζέψουμε στο Σταθάκειο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Εάν αλλάζουν εκπροσώπους, να συμπληρώσουν αιτήσεις με νέα ονόματα προέδρων και συμβουλίων. Μόνο έτσι θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι», είπε ο κ. Κίτσιος.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της Ομοσπονδίας συνεδρίασαν εκτός Σταθακείου, καθώς υπήρξε διαφωνία με τον υπηρεσιακό πρόεδρο, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, για την ημερομηνία διεξαγωγής της συνεδρίασης, με τον ίδιο να δηλώνει κώλυμα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και να μην δύναται να ανοίξει τον χώρο του Σταθακείου. Παρόλα αυτά, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γεώργιος Κίτσιος, το ζήτημα ήταν καθαρά πρακτικό και η Επιτροπή θα έχει πρόσβαση στο Σταθάκειο, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμη και εντός του Νοεμβρίου.

«Φαίνεται ότι το έργο μας θα μπορούσε να τελειώσει μέσα στο Νοέμβριο, με δεδομένο πως, από τη στιγμή που θα επικοινωνήσουμε με όλους τους Συλλόγους, δεν θα έχουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε κανέναν Σύλλογο να επανεγγραφεί», κατέληξε ο κ. Κίτσιος.

Πηγή: ekirikas.com