Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης Βοστώνης

Βοστώνη.- Πάνω από τριακόσιοι κληρικοί και λαϊκοί συμμετείχαν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης Βοστώνης, αντιπροσωπεύοντας εξήντα δύο κοινότητες από τη Νέα Αγγλία. Η συνεδρίαση, η οποία ήταν ολοήμερη, έγινε στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Γουέστον της Μασαχουσέτης, ενώ ταυτόχρονα συνεδρίασε και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Μητρόπολης.

Η Συνέλευση εμπεριείχε ομιλίες για διάφορες επί μέρους διακονίες και προγράμματα για τη ζωή των ενοριτών και πιο ξεχωριστά για τη νεότητα και το Κατασκηνωτικό Κέντρο στο Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης εκλέχτηκε καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο στη Φιλόπτωχο το οποίο απαρτίζεται συνολικά από δέκα έξι μέλη. Τα δέκα τέσσερα μέλη εκλέχτηκαν, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα ορισθούν από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο. Επίσης, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος θα διορίσει αντιπρόεδρο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου τον Χαράλαμπο Μπανταβά από τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης.

Ο πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Βοστώνης, πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπάρμπας απαντά σε ερωτήσεις συνέδρων για τα προγράμματα της Μητρόπολης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Υπογραμμίζεται ότι στη διάρκεια της Κληρικολαϊκής επιδόθηκαν τρεις μεγάλες δωρεές στον Μητροπολίτη Μεθόδιο για τις διακονίες και τα προγράμματα της Μητρόπολης. Συγκεκριμένα, η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου από την πόλη Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης επέδωσε επιταγή ύψους $25.000 με την οποία ολοκληρώνεται η υπεσχεθείσα δωρεά των εκατό χιλιάδων δολαρίων για το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης στο Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.

Επίσης, επιταγή εκ $10.000 δολαρίων δόθηκε από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της κοινότητας του Ευαγγελισμού του Μπρόκτον για την αναπαλαίωση οικήματος στο Κατασκηνωτικό Κέντρο. Ακόμα, εδόθη δωρεά εκ $2.000 δολαρίων από την Μπέσυ Μαυράκη εκ μέρους της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής για τον Οίκο Φιλοξενίας της Μητρόπολης, στον οποίο βρίσκουν δωρεάν κατάλυμα και σίτιση ασθενείς που έρχονται από την Ελλάδα και την Κύπρο για θεραπείες στα νοσοκομεία της Βοστώνης.

Παραλαμβάνοντας τις δωρεές ο Μητροπολίτης Μεθόδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την εύφημη μνεία της Μητρόπολης και ιδιαίτερα εκ μέρους των στελεχών και κατασκηνωτών του Κατασκηνωτικού Κέντρου.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ομιλεί στη συνεδρίαση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητρόπολης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «καθώς έχουμε συγκεντρωθεί εδώ στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, κοιτάζω γύρω και βλέπω αρκετές εκατοντάδες Αγίους Δημητρίους, κι αυτοί είσθε εσείς, οι ιερείς και οι λαϊκοί μας, οι άνδρες και οι γυναίκες που συγκεντρώθηκαν εδώ σήμερα οι οποίοι έχουν κληθεί να συνεχίσουν το έργο του μεγάλου Αγίου Δημητρίου».

Σε άλλο σημείο είπε πως «οι πράξεις και το παράδειγμά σας έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν εκείνους οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από την Εκκλησία. Η αγάπη σας και ο εναγκαλισμός σας έχουν τη δύναμη να συγκινήσουν το νου και τις ψυχές όλων, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων».

Τόνισε πως «καθώς σήμερα πληροφορούμαστε για το έργο που γίνεται σε Μητροπολιτικό επίπεδο, πρέπει επίσης να σημειώσουμε το μεγάλο έργο που γίνεται επίσης σε κάθε κοινότητά μας», ενώ αναφέρθηκε στο έργο φιλανθρωπίας που επιτελεί η Μητροπολιτική Φιλόπτωχος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την εύφημη μνεία στην απερχόμενη πρόεδρο της Φιλοπτώχου, Αθηνά Καλύβα.

Η Φιλόπτωχος της κοινότητας του Ευαγγελισμού στην πόλη Μπρόκτον της Μασαχουσέτης επέδωσε στον Μητροπολίτη Μεθόδιο επιταγή εκ δέκα χιλιάδων δολαρίων για αναπαλαίωση οικήματος στον Κατασκηνωτικό Κέντρο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Σε δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» ο Μητροπολίτης Μεθόδιος είπε πως «δοξάζω το όνομα του Θεού για το έργο που επιτελείται στις κοινότητες της Μητρόπολής μας από τους ευλαβείς ιερείς και ευσεβείς λαϊκούς μας, οι οποίοι πραγματικά βιώνουν την Εκκλησία και το σωτηριώδες μήνυμα του Χριστού».

Είπε ακόμα, πως «οι άνθρωποί μας έχουν συνειδός ότι είναι και είμαστε όλοι μέλη του Σώματος του Χριστού, ο Οποίος συνεχώς και αδιαλείπτως ‘ποιεί τα πάντα καινά’ και με τη χάρη Του μας ανακαινίζει και αναγεννά στην όντως ζωή, που είναι η ζωή της Εκκλησίας, δηλαδή η δική Του ζωή».

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με γεύμα στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο οποίο παρακάθισαν όλοι οι σύνεδροι, οι ομιλητές και αξιωματούχοι των διακονιών.

Ο Διευθυντής Νεολαίας και προγραμμάτων Παναγιώτης Κουφός ομιλεί στους συνέδρους για τα προγράμματα του Κατασκηνωτικού Κέντρου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΏΝΗΣ
Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος και οι σύνεδροι της Κληρικολαϊκής ακούνε με προσοχή τις εισηγήσεις των ομιλητών.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Πηγή: ekirikas.com