Ο πρόεδρος της Study in Greece, Χρήστος Μιχαλακέλης στη “Φωνή της Ελλάδας”

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, η Study in Greece (SiG), o εθνικός φορέας της Ελλάδας με στόχο την υποστήριξη της διεθνοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την προβολή των Ελληνικών Πανεπιστημίων και την παροχή υπηρεσιών για διεθνείς φοιτητές, διοργανώνει ημερίδα με σκοπό τον απολογισμό της τριετούς δράσης της, τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της διεθνοποίησης στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας.

Με αφορμή την διοργάνωση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας, φιλοξενήθηκε στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, ο πρόεδρος της Study in Greece, κ. Χρήστος Μιχαλακέλης.

Ο κ. Μιχαλακέλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις της SIG, στα σημαντικά εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη που προσφέρει η διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας, στους λόγους για τους οποίους ένας ξένος φοιτητής θα μπορούσε να επιλέξει την Ελλάδα για σπουδές, καθώς και στα μελλοντικά σχέδια του οργανισμού.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Study in Greece, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη 4 ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα τα οποία έχουν γίνει ανάρπαστα, τρία ιατρικά κι ένα κλασσικών σπουδών, καθώς και περίπου 200 ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά σε όλα τα αντικείμενα, σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, η ναυτιλία, τα οικονομικά, η διοίκηση επιχειρήσεων κ.ά.

Η ημερίδα με τίτλο “Study in Greece: 3 Years of Internationalization – Reflecting on the Past; Gazing into the Future of Higher Education”, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Ζακλίν ντε Ρομιγί” του Υπουργείου Παιδείας, στις 15 Νοεμβρίου 2023, από τις 11:00 έως τις 14:00.

Την ημερίδα έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν Πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα, Μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, στελέχη των Ελληνικών Υπουργείων, καθώς και εκπρόσωποι από τους χώρους της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, των επιμελητηρίων, κ.ά.

Η Study in Greece (SiG) είναι ο εθνικός φορέας για τη διεθνοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και έχει ως βασικό της στόχο να εγκαθιδρύσει την Ελλάδα ως πόλο εκπαίδευσης και έρευνας στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πολιτείας, με μέλη όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Καταγράφεται πλέον μια συνεχώς αυξανόμενη ροή εισερχόμενων διεθνών φοιτητών, ως αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται. Βασικός στόχος για την περαιτέρω ανάπτυξη της SiG αποτελεί η ενίσχυση της υποστήριξης της διεθνοποίησης μέσα από μια σειρά δράσεων, προκειμένου να καλύψει το κενό έναντι των άλλων χωρών και να δημιουργήσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο ευρύτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό της διεθνοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Υπογραμμίζεται, ότι η Study in Greece έχει την αιγίδα τεσσάρων ελληνικών υπουργείων, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Πολιτισμού, Εξωτερικών και Τουρισμού, καθώς και τη γενικότερη στήριξη του ελληνικού κράτους.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μιχαλακέλη στη “Φωνή της Ελλάδας” εδώ: