Η Αμερικάνικη Λεγεώνα τίμησε τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργο Ατσαλάκη

Φωτογραφία: Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιώργος Ατσαλάκης,  και ο Commander Νίκος Παπαδόπουλος.

Ως αναγνώριση για την προσφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία-

Μια ακόμη τιμητική διάκριση μέσα σ΄ένα χρόνο έλαβε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και αρθρογράφος της HuffPost Greece Γιώργος Ατσαλάκης αυτή τη φορά από την Αμερικανική Λεγεώνα.

«Αυτό το πιστοποιητικό εκτίμησης απονέμεται με ευγνωμοσύνη στον Δρ Γεώργιο Σ. Ατσαλάκη Αναπληρωτή Καθηγητή, Πολυτεχνείου Κρήτης ως αναγνώριση για την προσφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία καθώς και για την πρακτική του προσφορά προς τις επιχειρήσεις γενικότερα και για τις προσπάθειές του να μας εκπαιδεύσει σχετικά με την Παγκόσμια Οικονομία και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας».

Τμήμα GC01 Αθήνας, Ελλάδα, Περιφέρεια Γαλλίας. Commander Νίκος Παπαδόπουλος, Δρ. Μπαλής Βασίλειος Υπασπιστής. Θεσσαλονίκη 9 Νοεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2023 ο Δρ. Ατσαλάκης είχε βραβευθεί από την Για την κοινωνική και επιστημονική προσφορά του από την Energizing Greece

Όσον αφορά την Αμερικανική Λεγεώνα η οποία βράβευσε τον κ. Ατσαλάκη, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός βετεράνων πολέμου των ΗΠΑ με έδρα την Ιντιανάπολη της Ιντιάνα και απαριθμεί πάνω από 1.800.000 μέλη παγκοσμίως. Περιλαμβάνει τμήματα, στις ΗΠΑ και υπερπόντια τμήματα, που αποτελούνται από τοπικά μέλη. Η οργάνωση ιδρύθηκε στις 15 Μαρτίου 1919 στο Παρίσι της Γαλλίας από χίλιους αξιωματικούς και άνδρες των Αμερικανικών Εκστρατευτικών Δυνάμεων και εγκρίθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1919 από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Λεγεώνα έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνταξη και την ψήφιση του νόμου για την αναπροσαρμογή των στρατιωτικών του 1944, κοινώς γνωστό ως «Νομοσχέδιο G.I.». Εκτός από τη διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης, τα μέλη βοηθούν σε νοσοκομεία και κλινικές του Τμήματος Υποθέσεων Βετεράνων. Δραστηριοποιείται στην πολιτική των Η.Π.Α. Η κύρια πολιτική του δραστηριότητα είναι η άσκηση πίεσης για λογαριασμό των συμφερόντων βετεράνων και μελών της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για παροχές όπως οι συντάξεις και η Διοίκηση Υγείας Βετεράνων. Έχει επίσης προωθήσει ιστορικά τον αμερικανισμό, την ατομική υποχρέωση προς την κοινότητα, το κράτος και το έθνος την ειρήνη και την καλή θέληση.

Σημαντικές προσωπικότητες υπήρξαν μέλη της: οι στρατηγοί George Paton, Douglas MacArthur οι Πρόεδροι των ΗΠΑ Harry Truman, Dwight Eisenhower, Lyndon Johnson, John Kennedy, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George Bush, κλπ., και ο Humphray Bogart.

Πηγή:huffpost.gr