Οι εξελίξεις από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μέρος ΙΙ

14: 15 Παρέμβαση της ομάδας Τεμπονέρα – «Δεν είναι ώρα για δημοψηφίσματα διαγραφών»

Βαθαίνει το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα Τεμπονέρα με κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα τονίζει πως «δεν είναι τώρα η ώρα για « δημοψηφίσματα» διαγραφών και διευθετήσεων, για ρυθμίσεις υποστηρικτικές σε ανασφάλειες προσώπων» .

Σε άλλο σημείο αναφέρουν στο κείμενο που υπογράφουν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρτης Τσιόκας και Χρήστος Λαμπρίδης πως «επιμένουμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εναλλακτικού ,στις επιδιώξεις των συστημικών κέντρων, πολιτικού σχεδίου με λογισμό και όραμα που θα προβάλλει τη διέξοδο από την κρίση!».

Τέλος σημειώνουν πως «δεν είμαστε διατεθημένοι να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος .

Ζητήσαμε και ζητάμε ένα εξωστρεφές συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο με κατάληξη το συνέδριο.

Είμαστε στελέχη του κόμματος, παραμένουμε σ αυτό υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες που αναφέραμε εισαγωγικά».

14: 05 Κείμενο «καταπέλτης» από την Πέττη Πέρκα

Η βουλευτής Φλώρινας Πέττη Πέρκα είναι στην «Ομπρέλα» και είναι από τους βουλευτές που φέρεται ότι θα αποχωρήσουν.

Σε κείμενό της που δημοσίευσε ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο κυρίως τις διαγραφές στελεχών.

«Σήμερα η προεδρική ομάδα λύνει το πρόβλημα που ήδη είχε αποφασίσει να λύσει. Θέλει να ξεμπερδεύει με την αριστερή πολιτική χωρίς γωνίες, χωρίς αιχμές, χωρίς κοινωνική μεροληψία, χωρίς μέτωπο με τον εθνολαϊκισμό που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες» σημειώνει.

Στο τέλος, σημειώνει ότι «από αύριο θα έχουμε ένα κόμμα στον γύψο, αρχηγοκεντρικό με ποινικοποιημένη την εσωτερική δημοκρατία που θα αρχίσει να κυνηγάει μάγισσες από τη Δευτέρα το πρωί μέχρι τις ευρωεκλογές. Σε ένα οργουελικό σκηνικό όπου με το που ξεμπερδεύουν με τον ένα εσωτερικό εχθρό απλά έχει σειρά ο επόμενος, έτοιμοι από καιρό να χρεώσουν την ήττα που τους περιμένει την επόμενη φορά που θα στηθούν κάλπες».

13:45 Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ομιλίες στην ΚΕ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις 5 το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ομιλίες των στελεχών. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξει ομιλία από τον Στέφανο Κασσελάκη.

13:30 Δηλώσεις  Στέφανου Τζουμάκα μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ 

«Πριν από λίγο δήλωσα την αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατάθεσε την ομιλία μου και την παραίτηση στη γραμματέα του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα. Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, πάει από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα. Ορισμένοι δεν έχουν όρια και μίλησαν απαράδεκτα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

13: 10 Προς αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα»;

Σύμφωνα με πληροφορίες του In, σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθεί κείμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» το απόγευμα. «Stay tuned», σημειώνουν σκωπτικά.

Πηγή:in.gr