ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Στέφανος Τζουμάκας – Τροπολογία «φρένο» από 7 στελέχη για το δημοψήφισμα

13:00 Αποχώρησε ο Στέφανος Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Στέφανος Τζουμάκας αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ καταθέτοντας το κείμενο παραίτησης στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Όπως αναφέρει, στο κείμενό του, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Α. Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανς Τζουμάκας ήταν ένα από τα τέσσερα στελέχη του κόμματος που ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ζητήσει τη διαγραφή τους.

12:50 Δεν θα συμμετάσχουν τα στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου στη συνεδρίαση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τη συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας της ΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως έγινε γνωστό ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου (6+6).

Η απόφαση είναι να μην λάβουν μέρος στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κ.Ε

12:15 Κατατέθηκε τροπολογία από 7 μέλη της Π.Γ

Κατατέθηκαν τροπολογίες – προσθήκες σχετικά με τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών αλλά και τα δημοψηφίσματα.

1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.
– Γεροβασιλη Όλγα
– Ζαχαριάδη Κώστας
– Θεοχαρόπουλος Θανάσης
– Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
– Ραγκούσης Γιάννης
– Φλαμπουράρης Αλέκος

12: 10 Κόντρα με το καλημέρα για ένα… τηλεφώνημα 

Κόντρα μεταξύ Αχτσιόγλου – Κασσελάκη ξέσπασε για ένα… τηλεφώνημα.

Στην κατηγορηματική διάψευση ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα ιστοσελίδας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι επικοινώνησε μαζί μου χθες ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της κ. Αχτσιόγλου είπε χαρακτηριστικά: «Δε χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο».

Νέα αντίδραση από την πλευρά Αχτσιόγλου

Λίγη ώρα αργότερα μετά και όσα διέρρευσαν κύκλοι της πλευράς Κασσελάκη, ήρθαν πηγές από το περιβάλλον της κ. Αχτσιόγλου να τονίσουν τα εξής:

«H κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του.

Η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν, οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news».

Επίθεση Κούλογλου σε Κασσελάκη

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η τάση του να παίρνει μόνος αποφάσεις βοναπαρτικού χάρακτήρα, να αποδοκιμάζει ακόμη και συνεργάτες ή συνεργαζόμενους με το παραμικρό, η επιμονή στα λάθη του είναι μειονεκτήματα χαρακτήρα που στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται καταστροφικά».

Στοιχεία από in.gr