Βοιωτία: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ρομά στη Βοιωτία.

«Σε συνέχεια της από 12-11-2023 Ανακοίνωσης σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Bίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη του 17χρονου Ρομά στην Βοιωτία, είδε το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο έχουν καταγραφεί τα μοιραία λεπτά της καταδίωξης αλλά και οι στιγμές πανικού που επικράτησαν με τις φωνές των επιβαινόντων του αυτοκινήτου αλλά και των αστυνομικών να ακούγονται στο εν λόγω βίντεο.

Δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό ακούγεται κάποιος από τους επιβαίνοντες να φωνάζει: «Τι σου έκανε το παιδί να το πυροβολήσεις; Γιατί θεέ μου;»

Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας εμφανίστηκε εξοργισμένος. Μιλώντας στην εκπομπή «Evening Report» με τον Μάνο Νιφλή στο One την Τρίτη το βράδυ, είπε ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ είναι “πετσοκομμένο”.

Όπως εξήγησε ο κ. Κούγιας, «αυτό που με εξόργισε είναι ότι είδα το βίντεο, το πραγματικό βίντεο. Αυτός που έδωσε το βίντεο στα ΜΜΕ το έχει «πετσοκόψει». Όταν πήγα στην Λιβαδειά, ο συνάδελφός μου ο κ. Γεωργούσης με τον οποίο συνεργαζόμαστε στην υπεράσπιση του αστυνομικού, μού είπε ότι υπάρχει βίντεο και θα το δούμε. Είναι διπλάσιας χρονικής διάρκειας και είναι συγκλονιστική η αντίδραση του αστυνομικού. Είναι ξεκάθαρα μονταρισμένο το βίντεο και έχουν κοπεί οι συγκλονιστικές αντιδράσεις του αστυνομικού που αποδεικνύουν ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί. Το σίγουρο είναι ότι θα το δώσουμε και εμείς το βίντεο ολόκληρο. Είναι άδικο».

Τα δείγματα στα εγκληματολογικά

Την ίδια ώρα αναμένονται απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το εάν υπάρχουν αποτυπώματα του θύματος στο όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί ούτε αποτυπώματα ούτε DNA του 17χρονου και είναι δύσκολο να βρεθούν, καθώς το όπλο του αστυνομικού είναι σαν «σαγρέ», δεν έχει δηλαδή λεία επιφάνεια, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να μείνουν εκεί αποτυπώματα.

Αυτό που περιμένουν οι αρχές είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα δάχτυλα του θύματος για πιθανό εντοπισμό πυρίτιδας.

enikos.gr