Εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα τα ισραηλινά στρατεύματα

Πρωτοφανείς εικόνες αγριότητας στη Γάζα, με τον ισραηλινό στρατό να επιχειρεί εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα που παραμένουν ασθενείς και εκτοπισμένοι.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιείται ως ορμητήριο της Χαμάς, κάτι που υποστήριξαν και οι ΗΠΑ σε χθεσινοβραδινή δήλωση, με την παλαιστινιακή οργάνωση να επιρρίπτει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον Τζο Μπάιντεν.

Η αιματοχυσία συνεχίζεται τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη, ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ ξεκινούν έναν νέο γύρο διπλωματικών επαφών με κράτη της ΕΕ και του κόλπου.

Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός πέφτουν στο κενό ενώ σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων.

Σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

  • Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν εισέλθει στα κτίρια χειρουργείου και επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αλ Σίφα, δήλωσε ο επικεφαλής των νοσοκομείων της Γάζας στο Al Jazeera.
  • Ο Ahmad Mokala-lati, χειρουργός στο Αλ Σίφα, περιέγραψε νωρίτερα στο Al Jazeera τον φόβο που επικρατεί εντός του νοσοκομείου κατά την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων.
  • Οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Αλ Σίφα ξεκίνησαν λίγες ώρες αφότου εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε -χωρίς να παράσχει κάποιο στοιχείο- ότι η Ουάσιγκτον έχει «πληροφορίες» ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία της Γάζας.
  • Γιατροί, εμπειρογνώμονες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αναλυτές απέρριψαν παρόμοιους ισχυρισμούς του Ισραήλ και επανέλαβαν ότι τα νοσοκομεία προστατεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
  • Ο Νετανιάχου καταφέρθηκε εναντίον τουΤζάστιν Τρουντό του Καναδά επειδή είπε ότι οι δολοφονίες γυναικών, παιδιών «πρέπει να σταματήσουν».
  • Ο Νετανιάχου ενέκρινε έναν τροποποιημένο προϋπολογισμό πολεμικής περιόδου, αφού το Ισραήλ ανέφερε έλλειμμα 6 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο.

 Έκτακτη διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο μετά την εισβολή στο Αλ Σίφα

Διαδηλωτές μαζεύονται έξω από τον Λευκό Οίκο μετά την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

«Ούτε μία σφαίρα δεν έπεσε από το εσωτερικό του νοσοκομείου» – Άνοιξαν πυρ σε ανθρώπους που προσπάθησαν να φύγουν

Ο Munir al-Bursh, γενικός διευθυντής των νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο Al Jazeera ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν έρευνα στο υπόγειο του νοσοκομείου, ενώ εισήλθαν επίσης στα κτίρια χειρουργείου και επειγόντων περιστατικών που βρίσκονται εντός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Δήλωσε ακόμα ότι κάποιοι άνθρωποι που διέμεναν στο νοσοκομείο δέχθηκαν πυρά, ενώ προσπαθούσαν να βγουν από διάδρομο ο οποίος νωρίτερα είχε κηρυχθεί ασφαλής για έξοδο.

«Ούτε μία σφαίρα δεν έπεσε από το εσωτερικό του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της εισβολής των κατοχικών δυνάμεων στο συγκρότημα», δήλωσε ο al-Bursh στο Al Jazeera.

Στα υπόγεια του νοσοκομείου ο ισραηλινός στρατός – Πανικόβλητοι οι ασθενείς

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ο Μουνίρ Αμπού Αλ Ρις, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πως δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο του θύλακα, ψάχνουν σε υπόγειά του, προσθέτοντας πως ασθενείς έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας των κρότων εκρήξεων.

Πηγή:in.gr