Η ερυθρότητα γύρω από τα μάτια μπορεί να είναι σημάδι μίας ασθένειας – Μην το αγνοείτε

Υπάρχουν ελαφριά συμπτώματα που συνήθως δεν μας ανησυχούν αρκετά ώστε να επισκεφθούμε έναν γιατρό. Ωστόσο υπάρχει ένα σύμπτωμα στα μάτια που μπορεί να αποτελεί ένδειξη μίας σοβαρής ασθένειας και θα ήταν καλό να εξεταστείτε

Οπτικοί αναφέρουν ότι η ερυθρότητα γύρω από τα μάτια θα μπορούσε να σας προειδοποιεί για μία πιο σοβαρή ασθένεια. Μπορεί να είναι ένα κρυφό σημάδι ότι έχει εμφανίσει διαβήτη Τύπου 2.

Εάν έχει φτάσει να δημιουργεί προβλήματα στην όραση τότε η ασθένεια φαίνεται ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο. Η οπτικός Kyla Black είπε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail: «Οι οφθαλμικές εξετάσεις ελέγχουν την όρασή σας και αν χρειάζεστε γυαλιά. Αλλά έχουν επίσης ζωτικό ρόλο στον έλεγχο για πιθανές σοβαρές παθήσεις υγείας όπως ο διαβήτης».

Σύμφωνα με την οπτικό υπάρχουν πέντε συμπτώματα στην όραση σας που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν να επισκεφθείτε κάποιον γιατρό για να εξεταστείτε. Η Kyla Black η οποία εργάζεται ως οπτικός για περισσότερα από 25 χρόνια, συμπεριλαμβάνει στην λίστα με τα επικίνδυνα συμπτώματα τη σταδιακή επιδείνωση της όρασης ή την ξαφνική απώλεια όρασης.

Εάν έχετε σχήματα που «επιπλέουν» στο οπτικό σας πεδίο, θολή ή αποσπασματική όραση και πόνο ή η ερυθρότητα στα μάτια τότε θα πρέπει να εξετάσετε εάν πάσχετε από διαβήτη Τύπου 2.

Τα προβλήματα που επηρεάζουν τα μάτια προκαλούνται από τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, μια επιπλοκή της ίδιας της πάθησης.

Χωρίς θεραπεία η επιπλοκή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Ωστόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια μέχρι ένας ασθενής να φτάσει σε αυτό το στάδιο.

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία καταστρέφουν τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πίσω μέρος του ματιού, τον αμφιβληστροειδή.

«Μπορεί να μην έχει εμφανή συμπτώματα έως ότου η κατάσταση είναι πιο προχωρημένη. Αυτά τα συμπτώματα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι έχετε διαβήτη, αλλά είναι σημαντικό να τα ελέγξετε», τόνισε η οπτικός.

Πηγή: FOXreport.gr/enikos.gr