Οι προσπάθειες να «απεγκλωβίσουν» τη 16χρονη από το «σπίτι του θανάτου» μια μέρα πριν πέσει σε κώμα

Η οικογένεια της 16χρονης προσπαθούσε με κάθε τρόπο να απομακρύνει την 16χρονη από το σπίτι των διακινητών ναρκωτικών που τελικά την οδήγησαν στον θάνατο.

Αθήνα.– Την τελευταία της πνοή στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κωματώδη κατάσταση, άφησε η 16χρονη από τον Βύρωνα έπειτα από νοσηλεία 16 ημερών.

Η 16χρονη είχε μεταφερθεί στις 6 Νοεμβρίου χωρίς τις αισθήσεις της, έπειτα από κατανάλωση κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών που της χορήγησε σπείρα διακινητών σε μονοκατοικία της γειτονιάς της.

Σύμφωνα με μια φίλη της που ήταν μαζί της, η σπείρα των εμπόρων ναρκωτικών της χορήγησε κάνναβη και «σίσα», μια ναρκωτική ουσία εξαιρετικά επικίνδυνη που παρασκευάζεται με την ανάμειξη τοξικών ουσιών που, μεταξύ άλλων, περιέχουν και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να χάσει τον σφυγμό της και αιμορραγούσε από τη μύτη.

Θα έμπαινε στο σπίτι η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, τις επόμενες ήμερες θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται παράμετροι της υπόθεσης και της προσπάθειας της οικογένειας της 16χρονης προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της προς τον θάνατο από την εκμετάλλευση των διακινητών ναρκωτικών.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες ημέρες η ανήλικη διέμενε σε σπίτι οικείων της και υπήρχε μια συνεννόηση ώστε να λάβουν μια σχετική εντολή για να παρακολουθήσει νυκτερινό σχολείο.

Έλεγχος από την Πρόνοια

Συνάντησε τους συγκεκριμένους ανθρώπους, πήγαν στο σπίτι στον Βύρωνα, υπήρχε μια διαρκής τηλεφωνική επαφή των δικών της με την ίδια αλλά με το ερωτηματικό τι συνέβαινε σε αυτό το σπίτι.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε μεταβεί ένας άνθρωπος από την Πρόνοια που προσπάθησε να μπει μέσα να τους ελέγξει, ωστόσο δεν άνοιξαν την πόρτα, ενώ την ήμερα που βρέθηκε νεκρή η ανήλικη, την προηγούμενη υπήρχαν πάλι επικοινωνίες με τους οικείους της στις οποίες η ίδια είπε ότι δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο, δεν έδωσε εικόνα ότι έπεφτε θύμα κάποιας εκμετάλλευσης.

Υπήρχε μάλιστα συνεννόηση να μπει Αστυνομία εκείνη την ημέρα και είναι εντυπωσιακό ότι οι ναρκέμποροι παρότι είχαν αντιληφθεί ότι υπήρχε επικοινωνία με τη μητέρα της 16χρονης, ότι είχαν πάει άνθρωποι της Πρόνοιας και ότι υπήρχε ένας κλοιός γύρω από το σπίτι, προχώρησαν στην πράξη τους.

Πηγή: in.gr