Ο Τζον Κατσιματίδης προσπαθεί να πείσει την Κίνα να δώσει αρκούδες Panda στην ΝΥ

Νέα Υόρκη.- Ένα ασυνήθιστο αίτημα έλαβε η Κίνα από τον Ελληνοαμερικανό δισεκατομμυριούχο John Catsimatidis, ο οποίος ζήτησε από τη χώρα να “δανείσει” αρκούδες Panda στον ζωολογικό κήπο Central Park της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την New York Post.

«Θα πάω να τις φέρω εγώ ο ίδιος», ανέφερε στην Post ο Catsimatidis.

«Τα παιδιά δεν έχουν να περιμένουν τίποτα στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή. Θα είναι σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού», συνέχισε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δισεκατομμυριούχος, ισχυρίζεται ότι οι μεγάλες αξιαγάπητες αρκούδες, θα μπορούσαν να φέρουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια στη Νέα Υόρκη, καθώς η τουριστική βιομηχανία της πόλης άργησε να ανακάμψει από την πανδημία Covid-19.

«H κίνηση στο Κάτω Μανχάταν είναι ακόμα μειωμένη κατά 33% σε σχέση με πριν  από την πανδημία», ανέφερε η Post, προσθέτοντας ότι ο 75χρονος δισεκατομμυριούχος ισχυρίζεται ότι έχει ήδη μια γραμμή επικοινωνίας με τον Κινέζο πρέσβη, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

«Μετά την ανακοίνωση, ο Catsimatidis ελπίζει να αναλάβει να σχηματίσει μια επιτροπή για να προσπαθήσει να μεταφέρει τα ζώα στη Νέα Υόρκη», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ένα ανάλογο αίτημα.

To 2017, οργάνωσε μία καμπάνια για το άνοιγμα ενός περιπτέρου Panda στο Central Park, προτρέποντας τους γιους του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εισαγωγής δύο Panda από την Κίνα.

Ωστόσο, «Tα Panda Mei Xiang, Tian Tian και το μικρό Xiao Qi Ji επέστρεψαν στην Κίνα στις 8 Νοεμβρίου μετά από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για την παράταση της παραμονής τους στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Ουάσιγκτον, DC», γράφει η εφημερίδα.

Προηγουμένως, «Το Σαν Ντιέγκο και το Μέμφις παρέδωσαν τα Panda τους, αφήνοντας μόλις τέσσερα στην Ατλάντα».

Σύμφωνα με την Post, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ότι σκοπεύει να στείλει επιπλέον Panda σε αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους, αποκαλώντας τα πλάσματα «απεσταλμένους της φιλίας μεταξύ του κινεζικού και του αμερικανικού λαού», ενώ έδειξε προθυμία για συνεργασία, προκειμένου έστω και με αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο, να εμβαθύνει τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Ποιος είναι ο John Catsimatidis

Ο John Catsimatidis είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των αλυσίδων παντοπωλείων Gristedes και D’Agostino Supermarkets στο Μανχάταν, της Red Apple Group – μιας εταιρείας ακινήτων – και της θυγατρικής του Ομίλου Red Apple United Refining Company.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού WABC από το 2019, ενώ είναι και ο ίδιος παρουσιαστής εκπομπής στον συγκεκριμένο σταθμό.

Έχει ασχοληθεί ακόμη και με την πολιτική. Ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Υόρκης με τους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του 2013.

Μάλιστα, εκείνος και η οικογένειά του είναι επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Μανχάταν.

Πηγή: https://www.mononews.gr/anamniseis.net