Φιλανθρωπικό Γεύμα του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Νέα Υόρκη.- Με μαζική προσέλευση, εορταστική διάθεση και μια νότα αισιοδοξίας, που προσέφερε η εκτενής συνδρομή της νέας γενιάς, διοργανώθηκε, για 32η χρονιά, το ετήσιο Φιλανθρωπικό Γεύμα του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Συλλόγου, Γεώργιου Κίτσιου, μέχρι τις 4 το απόγευμα, όταν και θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία προετοιμασίας και παραλαβής, αναμενόταν να διατεθούν περισσότερες από 1500 μερίδες, με αποτέλεσμα να γίνει πράξη η πάγια πρόθεση του Συλλόγου, που είναι να προσφέρει παραδοσιακό γεύμα σε ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν την δυνατότητα να στήσουν μόνοι τους το εορταστικό τραπέζι.

Μαζική συμμετοχή των εθελοντών στο εορταστικό γεύμα του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων.(Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

“Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ χαρούμενη Ημέρα των Ευχαριστιών σε όλους.  Όλα δείχνουν καλά.  Κάνουμε αυτήν την εκδήλωση για 32 ολόκληρα χρόνια.  Έχουμε πολλούς ανθρώπους που προσέρχονται αλλά και πολλούς εθελοντές που είναι εδώ.  Πιστεύω ότι σήμερα θα μοιράσουμε 1500 μερίδες.  Σύσσωμη η Κοινότητα γνωρίζει για αυτό που κάνουμε και έρχονται πολλοί για να γιορτάσουν μαζί μας”, είπε ο κ. Κίτσιος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γεώργιος Κίτσιος, με το Νίκο Γαβαλά και τα παιδιά του, Νίκο και Βαγγέλη. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Φέτος, την έδρα του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος αντήλλαξε ευχές και φωτογραφήθηκε με την Διοίκηση του Συλλόγου και εθελοντές, συγχαίροντας άπαντες για την πρωτοβουλία.

“Το νόημα της Ημέρας των Ευχαριστιών είναι όπως το κάνετε ακριβώς εσείς.  Ευχαριστούμε τον Θεό μόνο όταν ευχαριστούμε τους ανθρώπους, τους συνανθρώπους μας και μοιραζόμαστε όλα αυτά τα καλά που μας έδωσε ο Θεός, με όλους.  Τότε γινόμαστε πιο πλούσιοι και στην ψυχή και την καρδιά, αλλά γινόμαστε και πιο ευτυχισμένοι.  Αυτή είναι η ευτυχία, διότι, όταν δίνεις, πρώτα απ’ όλα εσύ ο ίδιος παίρνεις”, είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στην συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέλαβε ρόλο εθελοντή και σέρβιρε συμβολικά μια μερίδα με τα μικρότερα παιδιά, πριν παρακαθίσει μαζί με το πρόεδρο και τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, για ένα τιμητικό γεύμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος λαμβάνει συνολικά θέση “εθελοντή” (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

“Να είστε καλά, εύχομαι χρόνια πολλά, να συνεχίσετε αυτήν την παράδοση και ο Αρχιεπίσκοπος, ως ο πρώτος υπηρέτης σας, θα είναι πάντα κοντά σε οτιδήποτε χρειαστείτε.  Χαρούμενη Ημέρα των Ευχαριστιών”, κατέληξε ο κ. Ελπιδοφόρος.

π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Γεώργιος Αλεξίου, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Γεώργιος Κίτσιος. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Όπως είχε αναφέρει και προηγούμενο ρεπορτάζ του “Εθνικού Κήρυκα” (“Ε.Κ.”), ο Σύλλογος φέτος έδινε μόνο εξωτερικές παραγγελίες, αποφεύγοντας την μαζική συνεστίαση, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την υγεία των παρευρισκομένων.  Παρόλα αυτά, οι εθελοντές και όλοι όσοι έμειναν στον κυρίως αίθουσα εργάστηκαν και γευμάτισαν σε ένα όμορφο κλίμα, με τις μουσικές των Σεραφείμ Λάζου και Τάσου Παπαϊωάννου να δίνουν μια ξεχωριστή νότα.

Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, από αριστερά, οι Σταύρος Ζώνγκας, Μιχάλης Αράπης, Γεώργιος Κίτσιος, Σεραφείμ Λάζος, Μιχάλης Γιάνναρης, Γεώργιος Αλεξίου και Γεώργιος Φακίρης. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γεώργιος Αλεξίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του εγχειρήματος, τόνισε όμως πως, για να διατηρηθεί η διοργάνωση, θα πρέπει η νέα γενιά να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά ως προς τον οργανωτικό τομέα.

“Είμαι ευχαριστημένος.  Το κάνουμε για 32 χρόνια αλλά, πιστέψτε με, έχω πραγματικά κουραστεί πλέον.  Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουμε ακόμα, είμαι στα 80 τώρα πια.  Δεν μπορούμε άλλο.  Όταν ξεκινήσαμε είχαμε την συνδρομή των παλαιότερων, με πολλούς εθελοντές.  Τώρα, ναι μεν έχουμε κάποιους εθελοντές, αλλά θα πρέπει να μπει οργανωτικά και η νέα γενιά.  Ευχαριστήθηκα από τότε που ξεκινήσαμε, είχαμε την δύναμη να το αρχίσουμε, αλλά αρχίζουμε και κουραζόμαστε”, κατέληξε ο κ. Αλεξίου.

Στην εκδήλωση μετέβη, όπως κάθε χρόνο, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος είχε θερμή συνομιλία με το προεδρείο του Συλλόγου.

“Είναι κάτι που είναι σαν να είμαστε όλοι μια οικογένεια ως ομογένεια.  Τόσα χρόνια, εδώ στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων ερχόμαστε όλοι, να ευχηθούμε ο ένας στον άλλον ‘χρόνια πολλά’, να περάσουμε την Ημέρα των Ευχαριστιών μαζί, πριν πάμε στις οικογένειές μας.  Σήμερα είναι και τα γενέθλια του πατέρα μου, ο οποίος κλείνει ένα 94 ετών”, τόνισε ο κ. Γιάνναρης, ο τελευταίος εκ των Ελληνοαμερικανών αιρετών της Αστόριας που παραμένει ενεργός, μετά την αποχώρηση της Αραβέλλας Σιμωτά και του Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέφαλος, Νίκος Αλυσανδράτος με την Λαμπρινή Μουστάκα (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

“Πράγματι, εξελέγην πρώτος και τώρα έχω μείνει πάλι μόνος μου εδώ.  Για να μιλήσω σοβαρά, αλλάζει η γειτονιά.  Πολλοί Έλληνες έχουν μετακομίσει στο Ουαϊτστόουν, στο Λονγκ Άιλαντ και αλλού.  Αυτή όμως είναι γενικά η Ιστορία της Νέας Υόρκης.  Οι περιφέρειες, οι κοινότητες, αλλάζουν, έρχονται καινούργιοι αλλά η ομογένεια είναι δυνατοί.  Είμαι ο μοναδικός από την Αστόρια, αλλά έχουμε αρκετούς, τόσο στην Πολιτειακή Βουλή και την Πολιτειακή Γερουσία, όσο και την Ουάσιγκτον.  Έχουμε δύναμη ακόμη, είχαμε και τον Αρχιεπίσκοπο στο Καπιτώλιο για πρώτη φορά.  Παλεύουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει το βήμα μπροστά για την Κοινότητά μας και θα συνεχίσουμε”, κατέληξε ο κ. Γιάνναρης.

Τέλος, ο Γεώργιος Αλεξίου ευχαρίστησε δημόσια τους Γεώργιο Φακίρη, Μιχάλη Αράπη και Νικόλαο Γαβαλά, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου, Πέτρο Σταθάτο, που επίσης ήταν “παρών”.

Πηγή:ekirikas.gr