Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: Τιμή σε 3 αρχηγούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού

Στους αντιναυάρχους Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, Γεώργιο Αλεξανδράκη και Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα

 

Την προσφορά των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη κοινωνία της χώρας μας τίμησε την Τετάρτη η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν ο αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, αρχηγός Λιμενικού Σώματος, παρουσία και του αντιναυάρχου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ, αρχηγού Στόλου, και του α΄ υπαρχηγού Λ.Σ. Αλέξανδρου Τσελίκη.

Τους επίτιμους προσκεκλημένους μαζί με πλήθος ναυτιλιακού κόσμου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα δύο σώματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαργαρίτα Πουρνάρα παρουσίασε το καινούριο βιβλίο της «Αδρίας – Ήταν όλοι τους ήρωες» – Η βιογραφία του θρυλικού αντιτορπιλικού.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών πλακετών στους 3 αρχηγούς, καθώς και στη συγγραφέα Μαργαρίτα Πουρνάρα. Συμπληρωματικά 3 κάδρα με τον Στρατιωτικό Όρκο δόθηκαν συμβολικά στους 3 αρχηγούς με εγχάρακτη αφιέρωση.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν σύσσωμη η ηγεσία του ΠΝ, ο πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ Γ. Πατέρας, ο πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά Κωστής Φραγκούλης, ο πρώην γραμματέας του IMO Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος της Tsakos Group, ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΕ Νίκος Ευθυμίου, ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ αντιναύαρχος ΠΝ εα Θεόδωρος Γερούκης, ο πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. αντιναύαρχος ε.α.- επίτιμος α΄ υπαρχηγός Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Τραπεζικών και μέλος του ΔΣ της ΝΛΠ Γιώργος Ξηραδάκης, ο πρόεδρος του ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος, ο πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου Νίκος Βερνίκος και η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Αναστασία Πελούμπη.