ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά στους Ζωσιμάδες, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Στίβεν Τσούμπερ στο έβδομο λεπτό.

Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε στους Ζωσιμάδες, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Στίβεν Τσούμπερ στο 7′. Έτσι η Ένωση πρόσθεσε τρεις βαθμούς στο βαθμολογικό της σακούλι, σε μια έδρα που πέρυσι ηττήθηκε

Οι παίκτες του Αλμέιδα μπήκαν από νωρίς με το πόδι στο γκάζι και βρήκαν το γκολ στο 7′. Σε μια επίθεση που αναπτυχθήκε ωραία από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Ελβετός διεθνής εκτέλεσε ωραία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ έχασε τεράστια να ισοφαρίσει στο 10ο λεπτό. Ο Στάνκοβιτς σταμάτησε το σουτ του Μπάλαν και ο Παμλίδης από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, παρότι ο Αυστριακός κίπερ ήταν εξουδετερωμένος.

Δοκάρι είχε και η ΑΕΚ που απείλησε αρκετά τα καρέ του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος. Έπειτα από γέμισμα από τα δεξιά, ο Τσούμπερ αφύλακτος στην περιοχή έπιασε μια κεφαλιά. Ο Κλέιμαν έκανε την επέμβαση και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα πόδια του Ελβετού, ο οποίος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Σο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδού ήταν πολύ πιο αργός, με την Ένωση να κατεβάζει ταχύτητα και να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο ΠΑΣ πάλεψε για να πάρει κάτι από το ματς, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Η Ένωση ανέβηκε στους 27 βαθμούς έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΣ παραμένει πολύ χαμηλά, έχοντας επτά βαθμούς.

Γρήγορος ρυθμός στο πρώτο μέρος με γκολ και δύο δοκάρια

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα στα πόδια της και τον ΠΑΣ Γιάννινα να περιμένει στα καρέ του για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και την πλάτη της άμυνας της Ένωσης. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν από νωρίς με το πόδι στο γκάζι και δημιουργούσε διαρκώς τελικές στα καρέ του Κλέιμαν.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει και με την ωραία ανάπτυξη της μπάλας, με τον Τσούμπερ να εκτελεί ωραία μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά όμως ο ΠΑΣ έχασε τη σημαντικότερυ ευκαιρία του στο παιχνίδι με τον Στάνκοβιτς να σταματά το σουτ του Μπάλαν και τον Παμλίδη να αστοχεί εξ επαφής.

Ακολούθως η Ένωση επέλβαλε το παιχνίδι της και είχε διαρκώς τελικές για να σκοράρει με τον Κλέιμαν να αντιδρά όπου χρειάστηκε. Η σημαντικότερη στιγμή ήταν στο 27ο λεπτό με το δοκάρι του Τσούμπερ και τη νέα προσπάθειά του που κατέληξε λίγο άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι μέχρι και το 40ο λεπτό συνέχισαν να απειλούν τα καρέ του ΠΑΣ, κυρίως με τον Γκατσίνοβιτς, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το δεύτερο γκολ.

Η ΑΕΚ πάτησε φρένο στο δεύτερο μέρος και πήρε αυτό που ήθελε

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ πάτησε φρένο και έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, έχοντας ακόμα περισσότερο την μπάλα στα πόδια της.

Οι κιτρινόμαυροι απειλούσαν κυρίως από τα άκρα, όμως σε ελάχιστες περιπτώσεις έγιναν απειλητικοί προς τα καρέ του Κλέιμαν, όμως και ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να γίνει αρκετά απειλητικός.

Οι κιτρινόμαυροι απειλούσαν κυρίως με τον Γκατσίνοβιτς στο δεύτερο μέρος, όμως σε καμία εξ αυτών δεν κατάφεραν να σκοράρουν, έχοντας καλύτερη στιγμή το σουτ του Γαλανόπουλου που πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Πανάγου, το σουτ του όμως βρήκε στον Εραμούσπε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Τα στατικά και οι καλύτερες επιδόσεις του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Πανάγου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος (90+5′ Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66′ Λεό), Παμλίδης, Ροσέρο (85′ Κόντε), Μπάλαν (66′ Γκάρο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (83′ Μήτογλου), Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (75′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75′ Πισάρο), Τσούμπερ (75′ Πόνσε).