Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 8 επιβάτες συνετρίβη στην Ιαπωνία

Φαίνεται ότι εκδηλώθηκε φωτιά στον αριστερό κινητήρα του αεροσκάφους

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος Osprey συνετρίβη κοντά στο νησί Γιακουσίμα της Ιαπωνίας την Τετάρτη, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε ότι δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης των οκτώ επιβατών, αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ynet, που επικαλείται το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji και άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ, τα οκτώ μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Φωτιά στον κινητήρα του αεροσκάφους

Η συντριβή συνέβη περίπου στις 14:47 τοπική ώρα, με τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν ότι εκδηλώθηκε φωτιά στον αριστερό κινητήρα του αεροσκάφους καθώς έπεφτε στη θάλασσα, σύμφωνα με το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο MBC.

 

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το αεροσκάφος αυτό είχε αναχωρήσει από την αμερικανική αεροναυτική βάση του Ιουακούνι, κοντά στη Χιροσίμα, για να μεταβεί σε άλλη αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκινάουα.

Διχάζουν τα Osprey – Πολλά τα δυστυχήματα

Τα Osprey, προϊόν συνεργασίας της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing και της ειδικής στα ελικόπτερα Bell, αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων εδώ και καιρό λόγω πολλών δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί με αυτό το αεροσκάφος.

Στα τέλη Αυγούστου, τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες είχαν σκοτωθεί σε δυστύχημα με Osprey στη βόρεια Αυστραλία.

Πηγή: in.gr