Υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής των ΗΠΑ ο ομογενής Ιάσονας Μπλαζάκης

Ο Ιάσονας Μπλαζάκης. Φωτογραφία; Linkedin

Νέα Ιερσέη.- Ζεσταίνονται οι μηχανές της προεκλογικής εκστρατείας του ομογενούς Ιάσονα Μπλαζάκη (Jason Blazakis), ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην 7η Περιφέρεια της Νέας Ιερσέης, ενόψει των εκλογών του 2024.

Με δεκαετή θητεία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου αποτέλεσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος σε θέση – κλειδί για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, ο Μπλαζάκης ζύγισε τα δεδομένα και έθεσε υποψηφιότητα για το Κογκρέσο τον περασμένο Αύγουστο, σε μια Περιφέρεια η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για τη διαμόρφωση της πλειοψηφίας στη νέα Ομοσπονδιακή Βουλή, που θα συνέλθει για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2025.

Η 7η Περιφέρεια, στην οποία υπηρετεί σήμερα ο Ρεπουμπλικανός Τόμας Κιν Τζούνιορ (Thomas Kean Jr.), είναι μια από αυτές που έχουν «κυκλωθεί» από το Δημοκρατικό Κόμμα, ευελπιστώντας πως, με δεδομένη και την αυξημένη συμμετοχή σε μια χρονιά προεδρικών εκλογών, θα μπορούσαν να την ανακτήσουν, μετά το κακό αποτέλεσμα του 2022.

Αλλωστε, ο Τόμας Κιν Τζούνιορ, έστω και υπό ευνοϊκές συνθήκες, πέτυχε μια οριακή νίκη εναντίον του τότε βουλευτή Τομ Μαλινόφσκι (Tom Malinowski), συγκεντρώνοντας λιγότερες από 10.000 περισσότερες ψήφους, αξιοποιώντας και την επαναχάραξη των Περιφερειών, που είχε προηγηθεί των εκλογών.

Σύμφωνα με ανάλυση της ηλεκτρονικής εφημερίδας «The Hill», εκτός από τον Μπλαζάκη, υποψηφιότητα για την εσωκομματική διαδικασία έχουν θέσει η προοδευτική ακτιβίστρια Σου Αλτμαν (Sue Altman) όπως επίσης και ο δήμαρχος του Ροσέλ Παρκ, Τζο Σινιορέλλο (Joe Signorello), με τις προκριματικές να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του, ο Ιάσονας Μπλαζάκης, ο οποίος είναι εγγονός Ελληνα μετανάστη, ενώ ο πατέρας του είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, έκανε, σε πρόσφατη ανάρτησή του, αναφορά στην ελληνική καταγωγή του, αναφερόμενος στον θεσμό των εστιατορίων τύπου «ντάινερ», με τον προσωπικό συσχετισμό ότι ο παππούς του ήταν ιδιοκτήτης μιας τέτοιας επιχείρησης, όπως και πολλοί ακόμη Ελληνες στην περιοχή.

«Ως Ελληνοαμερικανός και εγγονός ιδιοκτήτη εστιατορίου, ο τομέας της εστίασης είναι σημαντικός για εμένα. Η Νέα Ιερσέη είναι η πρωτεύουσα των ντάινερ παγκοσμίως και, κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, ανυπομονώ να πιω έναν καφέ ή να έχω ένα οικονομικά προσιτό γεύμα με τους ψηφοφόρους της 7ης Περιφέρειας», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του από το Γουέστφιλντ ο Μπλαζάκης.

Επί του παρόντος, ο Ιάσονας Μπλαζάκης εστιάζει την προεκλογική καμπάνια με στοχευμένες επιθέσεις στον Τόμας Κιν Τζούνιορ, στον οποίο προσάπτει ότι μοιράζεται «εξτρεμιστικές θέσεις της MAGA (σ.σ. Make American Great Again – σλόγκαν του Τραμπ), τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, η εσωκομματική μάχη στο Δημοκρατικό Κόμμα αναμένεται εξίσου αμφίρροπη με την κεντρική του Νοεμβρίου.

Πηγή:ekirikas.com