Μόναχο: Εγκλωβισμένοι ‘Ελληνες στο αεροδρόμιο για τρίτη ημέρα – Τι είπαν στην ΕΡΤ – 22 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας

Αρκετές πτήσεις από το « Ελ. Βενιζέλος» προς το αεροδρόμιο του Μονάχου έχουν ακυρωθεί λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκάλεσε χάος στη Βαυαρία. Έλληνες επιβάτες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου, μίλησαν στην ΕΡΤ, εκφράζοντας αγωνία και αγανάκτηση.

«Μάς έβαλαν στο αεροπλάνο στις 9.30 ενώ η πτήση μας ήταν προγραμματισμένη στις 8. Στις 12.30 μάς παράτησαν στο αεροδρόμιο, που ήταν πλέον κλειστό, δεν είχε τίποτα, ούτε ταξί, ούτε τίποτα», ανέφερε ‘Ελληνας και ένας ακόμη άτυχος επιβάτης πρόσθεσε: «Είμαστε οικονομικά χάλια. Κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, πάνω στα πλακάκια. Μάς λένε να πάμε να βρούμε ξενοδοχείο να το πληρώσουμε από την τσέπη μας. Σε περίπτωση που βγούμε έξω από το αεροδρόμιο δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε».

Παραμένουν εγκλωβισμένοι για 3η συνεχόμενη μέρα, παρατηρώντας την μία πτήση να ακυρώνεται μετά την άλλη και βλέποντας άλλες πτήσεις με διαφορετικό προορισμό να απογειώνονται. Μία Ελληνίδα επιβάτιδα με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ με ενδιάμεση στάση το Μόναχο, είπε: «Είναι ανήκουστο να μας εγκλωβίζουν εδώ πέρα και να μην μας βρίσκουν μία λύση να κοιμηθούμε, να κάνουμε ένα μπάνιο».

Μόναχο: Εγκλωβισμένοι ‘Ελληνες στο αεροδρόμιο για τρίτη ημέρα – Τι είπαν στην ΕΡΤ – 22 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας

Από το Σάββατο έχουν ακυρωθεί 22 συνολικά πτήσεις από και προς το Μόναχο. Σήμερα αναχώρησαν δύο πτήσεις, από το ελληνικό αεροδρόμιο, μία Lufthansa και μία της Skyexpress προς Μόναχο, ενώ αναμένεται να φτάσουν και δύο πτήσεις από το Μόναχο στο «Ελ. Βενιζέλος», οι οποίες έχουν τον χαρακτηρισμό «Open Delay» προς το παρόν, δηλαδή ανοιχτή καθυστέρηση.

Για τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να φύγουν από το Μόναχο γίνονται προσπάθειες από τις εταιρείες να μεταφερθούν σε άλλα αεροδρόμια όπου πραγματοποιούνται πτήσεις.

Οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 6:00 π.μ τοπική ώρα» παρότι «αναμένονται διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία μετά από αυτό της Φρανκφούρτης.

Πηγή:ertnews.gr