23χρονη Ελληνοαμερικανίδα με χιλιάδες θαυμαστές οραματίζεται επίδειξη μόδας στην Ελλάδα

Η Δέσποινα Κότση δεν είναι μια συνηθισμένη νεαρή κοπέλα  της ηλικίας της. Oύτε όμως και μια τυπική σχεδιάστρια.

Πως είναι όμως να ξεκινάς ένα δικό σου project στις ΗΠΑ, σε μικρή ηλικία;

Η Δέσποινα Κώτσης έχει ξεκινήσει το MINX. Είναι το δικό της brand ρούχων. Με την ίδια να κάνει όλο τον σχεδιασμό των προϊόντων. Τώρα μιλά στο KalimeraEllada.gr  για το πως προέκυψε η ιδέα της, πως αντιμετωπίζουν στις ΗΠΑ μια νεαρή businesswoman

Πείτε μας μια εισαγωγή για εσάς, τι σπουδάζετε και για τις ελληνικές σας ρίζες …

Το όνομα μου είναι Δέσποινα Κότση και είμαι μια εικοσιτριάχρονη σχεδιάστρια ρούχων από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η καταγωγή μου είναι από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Χαλκιδικής. Τα ελληνικά ήταν η πρώτη γλώσσα που έμαθα ως παιδί και ερωτεύτηκα την Ελλάδα με την πρώτη φορά που την επισκέφθηκα το 2019, σε μια σχολική εκδρομή με το πανεπιστήμιο μου.

Οι παππούδες μου ήρθαν από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, μη γνωρίζοντας καθόλου αγγλικά και τα ρίσκαραν όλα προκειμένου να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή, πιστεύοντας στο «American Dream». Είμαι πολύ περήφανη που προβάλλω τον ελληνικό μου πολιτισμό μέσω των δημιουργιών μου και του brand μου Minx New York.

  • …. Minx NYC: Ποιος είναι ο λόγος που επέλεξες αυτό το όνομα για το brandσου; Τι σημαίνει; 

Η ονομασία “Minx” προέρχεται από την εποχή του Σαίξπηρ, προκειμένου να περιγράψει μια γυναίκα νέα και τσαχπίνα, αλλά επίσης σοβαρή. Μου άρεσε το άκουσμα της λέξης, μου θύμισε τον εαυτό μου και αυτός ήταν ο λόγος που το διάλεξα. Επέλεξα το περιστέρι σαν σύμβολο διότι θέλω οι άνθρωποι να εμπνευστούν από αυτό και να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, όπως και εγώ. Στην Νέα Υόρκη, υπάρχουν πολλά περιστέρια.

Ακόμα και αν είναι πολύ πιο μικρά από εμάς, έχουν την ικανότητα να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν οπουδήποτε στο κόσμο. Θέλω οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν πως ο καθένας διαθέτει τα δικά του φτερά και αν τα ανοίξουμε όπως τα περιστέρια, έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε μια ζωή, γεμάτη από ατέλειωτες ευκαιρίες. Θα ήθελα να ζήσουν τη ζωή τους ως το έπακρο, να νιώσουν ζωντανοί και πως όλοι μας είμαστε σε αυτό τον πλανήτη για κάποιο σκοπό.

  •  Πολλοί διάσημοι άνθρωποι όπως η Νία Βάρδαλος υποστηρίζουν τo brand σου. Πως το κατάφερες αυτό ;

Είναι μια ευλογία το να έχω στήριξη από κάποιον που μπορώ να αποκαλέσω παράδειγμα από την παιδική μου ηλικία, την κυρία Nia Vardalos. Είναι πραγματικά μια εκπληκτική παρουσία. Η ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά» αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και θυμάμαι να το βλέπω με τους παππούδες μου, να γελάμε με τη ψυχή μας και να φτιάχνουμε αναμνήσεις.

Η ταινία αυτή για μας είναι τρόπος ζωής ! Από την έναρξη του brand μου, η Nia παρατήρησε τη δουλειά μου και ήτανε μεγάλη θαυμάστρια του Dope Eye φούτερ μου, το όποιο σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το κακό μάτι.

Από την αρχή η Nia ήταν μια μεγάλη υποστήριξη για μένα, καθώς παρείχε συνεχής βοήθεια στην προώθηση του brand μου στην ελληνική κοινότητα. Τα χρωστάω όλα σε εκείνη και είμαι πραγματικά ευγνώμων. Το 2019 έπρεπε να κλείσω την επιχείρηση μου και να σταματήσω. Ένιωσα πως όλα μου τα όνειρα κατέρρευσαν και πως όλη η σκληρή δουλειά μου πήγε χαμένη. Το πάθος μου για την μόδα ήταν ανέκαθεν δυνατό και ποτέ δεν θέλησα να τα παρατήσω. Καθώς προσπαθούσα να ανταπεξέλθω σε κάποια από τα χειρότερα χρόνια που έχει περάσει η ανθρωπότητα, παρέμενα όσο μπορούσα θετική και αισιόδοξη. Ήταν τότε που η Nia μου είπε να της στείλω τις δημιουργίες μου στην Ελλάδα, διότι θα τις χρησιμοποιούσε στην ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά 3».

Δεν μπορούσα να πιστέψω πως το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Μέσα στο φετινό καλοκαίρι, κατάφερα να συναντήσω την υπέροχη  Μελίνα Κωστέλου, που υποδύεται την Βικτώρια στην ταινία, με απώτερο σκοπό να φωτογραφηθεί με το brand μου και τις φίλες μου στην Ελλάδα. Αυτές οι αναμνήσεις θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μου, ποτέ μου δεν έζησα τα όνειρα μου τόσο έντονα.

Το Σεπτέμβριο, προβλήθηκε η ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά 3» στις αίθουσες και είχα την ευκαιρία να δω το brand μου Minx New York στη μεγάλη οθόνη, σε μια από τις αγαπημένες μου ταινίες. Ήταν ένα από τα καλύτερα συναισθήματα που έχω βιώσει και μέχρι σήμερα ακόμα δεν το έχω πιστέψει.

Ένα πράγμα που θα ήθελα ο κόσμος να ξέρει είναι μην τα παρατάει, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Αν έχεις ένα σκοπό πάντα θα βρίσκεις χρόνο και τρόπο για να το κατακτήσεις, γιατί ο πόθος σου σου δίνει ενέργεια, δύναμη και ευτυχία. Πολλές ήταν οι φορές που επιθυμούσα να τα παρατήσω, να κλάψω και απλώς να σταματήσω όσα είχα ξεκινήσει.Στη συνέχεια, ωστόσο, θυμήθηκα τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησα εξ’ αρχής και πως το MINX NEW YORK θα είναι πάντοτε η μεγαλύτερη μου αφοσίωση. Είναι στη νοοτροπία μου και με έχει κάνει τον άνθρωπο που είμαι σήμερα.

  •  Πόσο σημαντικά είναι τα social media για το brand σου;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά σημαντικά για το εμπορικό σήμα μου, επειδή με βοήθησαν να διαδώσω τη λέξη και να τραβήξω την προσοχή ανθρώπων και διασημοτήτων από όλο τον κόσμο. Κατάφερα να συναντήσω ανθρώπους από διαφορετικά μέρη και να μιλήσω μαζί τους χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν το όνειρό μου πραγματικότητα. Δημιούργησα αυτή την έννοια που ονομάζεται “worldwide plugs” όπου χρησιμοποιώ ως hashtag τη λέξη #MINX ακολουθούμενη από το όνομα της χώρας. Μία από τις αγαπημένες μου δουλειές που έκανα ήταν να πάω στην Ελλάδα και να γυρίσω περιεχόμενο για το #MinxGreece. Ζούμε σε έναν τόσο όμορφο κόσμο γεμάτο φοβερούς ανθρώπους και πολιτισμούς και νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει το MINX τόσο ξεχωριστό. Δεν είναι μόνο ένα brand, αλλά μια παγκόσμια κοινότητα.

  •  Πως είναι να ξεκινάς ενα δικό σου project στις ΗΠΑ , και μάλιστα σε μικρή ηλικία ; 

Το να ξεκινήσεις ένα δικό σου έργο οπουδήποτε είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά είναι η προσπάθεια που καταβάλλεις γι’ αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει. Όλα αυτά ξεκινούν από τη νοοτροπία κάποιου. Η όλη ιδέα μου πίσω από το Minx New York ήταν πολύ διαφορετική ανάμεσα σε άλλες επωνυμίες και γι’ αυτό πιστεύω ότι το κάνει να ξεχωρίζει. Είχα την επιλογή να φύγω για το κολέγιο σε νεαρή ηλικία, αλλά αποφάσισα να μείνω.

Τα πάρτι είναι διασκεδαστικά, αλλά το να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να δημιουργείς τον τρόπο ζωής σου είναι ακόμα καλύτερο. Ήξερα σε νεαρή ηλικία ότι ήθελα να έχω αντίκτυπο σε αυτόν τον κόσμο και έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω το brand μου στα 18 μου χρόνια και να δουλεύω πάνω σε αυτό καθημερινά, γιατί ήξερα ότι στο μέλλον όλα αυτά θα αποδώσουν. Η εύρεση φίλων στο κολέγιο μπορεί να διαρκέσει μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά η εύρεση πραγματικών φίλων είναι πολύ σπάνια. Για μένα, ο καλύτερος φίλος μου ήταν η εταιρεία ρούχων μου. Ήταν πάντα εκεί για μένα, σε στιγμές που ήμουν χαρούμενη, λυπημένη, μπερδεμένη, θυμωμένη ή ακόμα και όταν ένιωθα μόνη. Μου έπαιρνε το μυαλό από κάθε είδους προβλήματα, επειδή αυτό ήταν το πάθος μου και εργαζόμουν για κάτι που όχι μόνο με έκανε πραγματικά ευτυχισμένη, αλλά ήξερα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να το πετύχω τέλεια.

Η τελειότητα είναι αδύνατη και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Η έναρξη μιας επιχείρησης με οδήγησε σε έναν κόσμο απεριόριστων ευκαιριών, ιδεών και ονείρων. Η έναρξη της δικής μου επιχείρησης ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε να μου στερήσει. Με έκανε αυτό που είμαι. Ποτέ δεν ήμουν ο τύπος του παιδιού που ακολουθούσε, αλλά πάντα ηγείτο. Διευθύνω όλη αυτή την εταιρεία μόνη μου. Προβάλλω, σχεδιάζω, φωτογραφίζω, επεξεργάζομαι κ.λπ. και είναι αρκετά κουραστικό, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: αγαπώ πραγματικά αυτό που κάνω.

  •  Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου στη βιομηχανία της μόδας; Ειναι στα μελλοντικά σου σχέδια να επεκτενεις την επιχειρηση σου στην Ελλάδα ;

Τα επόμενα βήματα για μένα είναι να κάνω γνωστό στον κόσμο το Minx New York, δημοσιεύοντας περισσότερο περιεχόμενο και διαδίδοντας τη λέξη. Το όνειρό μου είναι να ανοίξω ένα κατάστημα στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα. Θα ήθελα πολύ να οργανώσω στο μέλλον ένα pop up ή κάτι που να σχετίζεται με την Ελλάδα.

  • Πού μπορούν οι άνθρωποι να ακολουθήσουν εσένα και το brand σου;   

Στο Instagram : @deskotsis @minxnewyork και στην ιστοσελίδα MINXNEWYORK.COM.

  • Ποιο είναι το πιο δημοφιλές σχέδιό σου; Ποια άλλα ελληνικά σχέδια έχεις φτιάξει;  

Το πιο δημοφιλές σχέδιό μου ονομάζεται “Dope Eye”, εμπνευσμένο από το κακό μάτι. Οι βλεφαρίδες είναι ο ουρανός της Νέας Υόρκης. Αυτό το σχέδιο με αντιπροσωπεύει ως Ελληνοαμερικανίδα που ζει στη Νέα Υόρκη.  Είναι ένα από τα αγαπημένα μου!

Επίσης, μόλις κυκλοφόρησα ένα  φούτερ εμπνευσμένο από το ταξίδι μου στην Ελλάδα με τίτλο “IM HAPPIER IN GREECE” το οποίο γίνεται viral αυτή τη στιγμή!

Πρόσφατα φωτογράφησα την Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια Ευαγγελία με το συγκεκριμένο σχέδιο . Ήταν πολύ διασκεδαστικό!

Έχω επίσης ένα άλλο μπλουζάκι που ονομάζεται Greek Street tee εμπνευσμένο από έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή το οποίο είναι φοβερό!

Πηγαίνοντας στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι με την καλύτερή μου φίλη άλλαξα πραγματικά τη ζωή μου, οπότε ήθελα να επικεντρωθώ σε μερικά βασικά κομμάτια σε αυτή τη νέα συλλογή που είναι εμπνευσμένη από αυτό. Η Ελλάδα βγάζει μια ευτυχία μέσα μου που ξεχνάω ότι υπάρχει. Με κάνει να νιώθω πραγματικά ζωντανή. Νιώθω ευτυχισμένη.

Αγαπώ τόσο πολύ την Ελλάδα!

Πηγή: https://www.kalimera-ellada.gr/