Συμπόσιο, απονομή υποτροφιών και βραβείων Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.-  Ο ιστορικός Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης ετοιμάζεται πυρετωδώς για το εορταστικό διήμερο για την 87η επέτειο της ιδρύσεώς του.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ της Παρασκευής, 8ης Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7.00 μ.μ., με το επιστημονικό συμπόσιο και την τελετή απονομής υποτροφιών και θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου, 9ης Δεκεμβρίου 2023, με το επίσημο δείπνο και την απονομή των καθιερωμένων βραβείων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Αντώνιος Γασπαρής, κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των στελεχών και των μελών και για τις δύο εκδηλώσεις.

Στο φετινό δείπνο όπως επεσήμανε, αναμένεται να συμμετάσχουν 350 στελέχη, μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η επιλογή της κεντρικής ομιλήτριας του Συμποσίου, Δρ. Ουρανίας Πρεβέντζα από το Τέξας και των τιμωμένων.

Στο δείπνο έχουν κληθεί και αναμένεται να παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των φοιτητών στους οποίους θα απονεμηθούν οι υποτροφίες επεσήμανε ότι ανήλθαν στους πενήντα (50) και ότι το έργο της Επιτροπής Υποτροφιών ήταν αρκετά δύσκολο διότι είχαν υποβάλλει αιτήσεις 75 παιδιά ομογενών.

Αναφερόμενος στο χρηματικό ποσό που συνοδεύει τις υποτροφίες επεσήμανε ότι ξεπέρασε τις 100.000 και ότι αποτελεί ρεκόρ.

Η αφίσα του ιατρικού Συμποσίου.

Επιστημονικό Συμπόσιο

Το Επιστημονικό Συμπόσιο θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 8ης  Δεκεμβρίου 2023 από τις 7.00 – 9.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Einhorn Auditorium» του Νοσοκομείου Λένοξ Χιλ στην διεύθυνση 100 Εast 77 Street του Μανχάταν.

Κεντρική ομιλήτρια του Συμποσίου είναι η καθηγήτρια καδιοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής, Baylor «College of Medecine», από το Χιούστον του Τέξας.

Μετά την ομιλία θα απονεμηθούν οι υποτροφίες σε πενήντα (50) ομογενείς φοιτητές ιατρικών σχολών. Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ για τα δεδομένα του Συλλόγου τόσο ως προς τον αριθμό των φοιτητών, όσο και ως προς το συνολικό ποσό το οποίο ξεπερνά τις $100.000.

Ετήσιο Δείπνο

Το ετήσιο δείπνο θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 9ης  Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7.00 μ.μ στο εστιατόριο  “Guastavino’s” στην διεύθυνση 409 E 59th St, New York, NY 10022.

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του έτους, η οποία έχει τριπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζεται με τον εορτασμό της 87ης επετείου του ιστορικού Συλλόγου. Ο δεύτερος σχετίζεται με την απονομή των ετήσιων βραβείων και ο τρίτος με τον ερανικό του χαρακτήρα, καθώς τα έσοδά του διατίθενται για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων του Συλλόγου.

Εφέτος θα απονεμηθούν τρία βραβεία και συγκεκριμένα το «Lifetime Colleague» το οποίο θα απονεμηθεί στον βετεράνο και πρώην πρόεδρο Δρ. Μαρίνο Πετράτο, το «Physician of the Year», το οποίο θα απονεμηθεί στην η Δρ. Ουρανία Πρεβέντζα (Ourania Preventza, MD) καθηγήτρια καδιοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής «Baylor College of Medecine», από το Χιούστον του Τέξας και το βραβείο «Hellene of the Year», στον δικηγόρο και συνάμα γενικό σύμβουλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αμερικής, κ. Γιώργο Τσουγκαράκη.

Για πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (718) 398-2440 είτε μέσω e-mail στο hellenicmed@gmail.com.

Πηγή:anamniseis.net