Χριστουγεννιάτικη δράση αλληλεγγύης διοργανώνουν ελληνικά σχολεία της Γερμανίας

Με πρωτοβουλία των Ελληνικών Σχολείων Waiblingen και Heidelberg και σε συνεργασία με τα σχολεία του Feuerbach Winnenden, Nagold και Βad Cannstatt,  θα πραγματοποιηθεί η Δράση Αλληλεγγύης “Η Φλόγα της Χριστουγεννιάτικης Αγάπης”.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών, για τα παιδιά που η ζωή τους έχει δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο, αλλά και έμπρακτης κατάδειξης του πραγματικού νοήματος των Χριστουγέννων που είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο,   οι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων σχολείων δημιουργούν μαζί με τους μαθητές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες αγάπης.

Οι κάρτες θα είναι διαθέσιμες προς αγορά στις χριστουγεννιάτικες γιορτές των ελληνικών σχολείων, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώλησή τους θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Συγκεκριμένα στόχος της δράσης είναι η αποστολή εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές του Σχολείου Νοσηλευομένων Παιδιών στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους μαθητές σχολείων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, όπως είναι το Γυμνάσιο Φαλάνης στη Λάρισα.

Ήδη η «Φλόγα της Χριστουγεννιάτικης Αγάπης» έχει « ανάψει» στο Ελληνικό Σχολείο του Waiblingen, όπου στον χώρο της Ελληνικής Κοινότητας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μέσα σε μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα τις χριστουγεννιάτικες κάρτες τους.

Χριστουγεννιάτικη δράση αλληλεγγύης διοργανώνουν ελληνικά σχολεία της Γερμανίας
Στιγμιότυπο από τη δράση στο Ελληνικό Σχολείο του Waiblingen

Σημειώνεται ότι, η “Φωνή της Ελλάδας” στήριξε εξαρχής τη “Φλόγα της Χριστουγεννιάτικης Αγάπης”, από το 2022 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και είναι και φέτος στο πλευρό των εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι για τη δράση. Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, οι εκπαιδευτικοί Καλλιόπη Ζαρογιάννη από το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Waiblingen και Μιχαήλ Κοντογεώργος από το Ελεύθερο Σχολείο της Χαϊδελβέργης θα συνομιλήσουν με τη Γιάννα Τριανταφύλλη στην εκπομπή “Η φωνή που μας ενώνει” στις 14:00 ώρα Ελλάδας. Μέσω της εκπομπής, θα απευθύνουν κάλεσμα σε όλουςτους φίλους των ελληνικών σχολείων της Γερμανίας, να είναι μαζί τους σε αυτή τη δράση ενσυναίσθησης,  βοηθώντας τα παιδιά να προσφέρουν την αγάπη τους μέσα από τα έργα τους. Στην εκπομπή θα συμμετέχουν και μαθητές των σχολείων μεταδίδοντας το μήνυμα της ελπίδας για έναν κόσμο αλληλεγγύης.

Πηγή:ertnews.gr