Ανακοίνωση ΚΚΕ Μονάχου για στεγαστικό του Δημοτικού Σχολείου στο Μόναχο

Φωτογραφία από πρόσφατη κινητοποίηση Συλλόγου Γονέων-μαθητών

Μόναχο.- Η ΚΟ του ΚΚΕ στο Μόναχο στηρίζει τον αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών για την άμεση και οριστική επίλυση του ζητήματος στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Μονάχου “Αριστοτέλης”, του Γυμνασίου Μονάχου και του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Μονάχου.

Η ανακοίνωση:

Μετά την διάλυση και το κλείσιμο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυθαγόρας με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη γονέων και εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας και το Προξενείο του Μονάχου προχωρούν σε ένα ακόμη χτύπημα στην Ελληνόγλωσση εκπαίδευση, στέλνοντας στην αβεβαιότητα -και ουσιαστικά στο δρόμο- τα σχεδόν 700 παιδιά που στεγάζονται στο κτίριο, στο Freimann.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες μετανάστες στο Μόναχο βρίσκονται μπροστά σε μια απόπειρα εκδίωξης των μαθητών από τα ελληνικά σχολεία. Με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων να αντιμετωπίζουν στην πράξη την ελληνόγλωσση εκπαίδευση με όρους κόστους-οφέλους, παρά τα παχιά λόγια που έχουμε βαρεθεί να ακούμε, είναι αναπόφευκτη συνέπεια η συρρίκνωση των ελληνικών εκπαιδευτικών δομών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την κατάργησή τους και την υποκατάστασή τους από την ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού ούτως ή άλλως οι γονείς εδώ και χρόνια βάζουν το χέρι όλο και περισσότερο στην τσέπη που αδειάζει όλο και πιο γρήγορα, ενώ και οι όροι και οι συνθήκες δουλειάς των εκπαιδευτικών συνεχώς δυσχεραίνουν και μάλιστα σε ολόκληρη τη Γερμανία των περισσότερων των 500.000 Ελλήνων μεταναστών.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει την αναλυτική πρότασή του για το τί πρέπει να αλλάξει στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση, παρουσιάζοντας τη μάλιστα σε Ημερίδα πριν λίγα χρόνια στο Μόναχο, και οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν κάθε συμφέρον να τη γνωρίσουν και να παλέψουν να γίνει πράξη.

Να δοθεί λύση άμεσα!

Παλεύουμε στο πλάι γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών για να μην κλείσει κανένα ελληνικό σχολείο στο Μόναχο. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να δώσουν άμεσα λύση!

– Όχι σε άλλο ένα κλείσιμο Ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο. Καμία συγχώνευση εκπαιδευτικών δομών και σχολείων.

– Συγκρότηση σχολείου σε οποιαδήποτε πόλη της Γερμανίας συγκεντρώνεται ικανός αριθμός Ελλήνων μεταναστών, με κατάργηση του απαράδεκτου ορίου των 40 μαθητών, αλλά και πλήρη στήριξη της λειτουργίας τους από το ελληνικό κράτος.

– Πλήρη κάλυψη των αναγκών και στέγαση των σχολείων με ευθύνη του ελληνικού κράτους. Κτηριακές εγκαταστάσεις που να ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών των Ελλήνων μεταναστών.

– Ικανοποίηση OΛΩΝ ανεξαιρέτως των δίκαιων αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας για άμεση κάλυψη των κενών και των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των σχετικών ειδικοτήτων (γλώσσα, μουσική, θέατρο κλπ) και υποδομές, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι οικογένειες των μαθητών.

– Άμεσα να βελτιωθούν ουσιαστικά οι όροι εργασίας για το εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό

προσωπικό.

– Όχι στην παραπέρα υποβάθμιση/απαξίωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης!

– Πλήρης αναγνώριση της φοίτησης των παιδιών και διασφάλιση του δικαιώματος ισότιμης πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση».

Πηγή: doryforos-europa.blogspot.com