Το εορταστικό δείπνο του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ ΝΥ

Από αριστερά: Ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, η Βασιλική Ρέντα – Σακκά, ο Δημήτριος Ζιώζης, ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, ο Μιχάλης Ψύλλος, ο Σπύρος Μαλλιάγκρος, η Ρουθ Μπράουνι και η Σπυριδούλα Κατέχη. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Ελένη Σακέλλη

 

Νέα Υόρκη.- Ενας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και δωρητών έδωσε το «παρών» στην 28η ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ (Ronald McDonald House) (RMH-NY), η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο New York Athletic Club, στο Μανχάταν.

Τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ALMA Bank, Μιχάλης Ψύλλος (Michael Psyllos) και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Linon Home Décor Products, Inc., Δημήτριος Ζιώζης (Demetrios – Jim – Ziozis), αμφότεροι με τη δική τους διαδρομή προσφοράς στον κοινωφελή οργανισμό.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος, Βασιλική Ρέντα – Σακκά (Vasiliki Rentas – Sakkas), αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Ελληνικού Τμήματος, τονίζοντας ότι έχει αποτελέσει την «ασφαλή εστία», εδώ και 45 χρόνια, για περισσότερες από 10.000 οικογένειες καρκινοπαθών παιδιών από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Σημαντική προσέλευση στο δείπνο του Ελληνικού Τμήματος του RMH-NY. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Το Ελληνικό Τμήμα είναι μια ζωτική γραμμή για τις οικογένειες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ελληνοαμερικανική κοινότητα, που ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη για να βρουν κρίσιμες ιατρικές θεραπείες για τα παιδιά τους», τόνισε η κ. Ρέντα – Σακκά, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος του RMH-NY, Ρουθ Μπράουνι (Ruth Browne).

«Θέλω να εκφράσω, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τις ευχαριστίες για τη βοήθεια που προσφέρετε απόψε στο Ronald McDonald House και ευρύτερα για σύσσωμο το Ελληνικό Τμήμα», τόνισε η κ. Μπράουνι.

Στη συνέχεια, η Ρουθ Μπράουνι παρουσίασε το βραβείο «Νίκη Σιδέρη» (Niki Sideris Legacy Award) το οποίο απονεμήθηκε στον Σπύρο Μαλιάγκρο και την σύζυγό του Μαρκέλλα, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι δωρητές του ομώνυμου προγράμματος (Niki Sideris Legacy Program) με μια συνεισφορά 60.000 δολαρίων.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη της Επιτροπής, την Σπυριδούλα Κατέχη, που κάνει τόσα πολλά για να γίνει η αποψινή βραδιά, αλλά και σε όλους σας, διότι είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτό είναι το πιο κερδοφόρο δείπνο στην Ιστορία του Ελληνικού Τμήματος», τόνισε ο κ. Μαλιάγκρος.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν και παρέλαβαν τα βραβεία τους τα δυο βασικά τιμώμενα πρόσωπα της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, με κοινό παρονομαστή την εκτενή αναφορά στο έργο του Ελληνικού Τμήματος αλλά και εν γένει του RMH-NY.

«Απόψε δεν είναι εκδήλωση για εμάς, αλλά για έναν εξαιρετικό οργανισμό που κάνει σημαντική δουλειά για τις οικογένειες και τα παιδιά. Το RMH-NY μας τιμά και εμείς έχουμε την τιμή να τους βοηθάμε στη δουλειά που κάνουν. Από τη δική σας γενναιοδωρία οι γονείς μπορούν να αφοσιωθούν στο πιο σημαντικό: Την υγεία και τη θεραπεία των παιδιών τους», ανέφερε, ο Μιχάλης Ψύλλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζιώζης μίλησε για την ιδιαίτερη σύνδεση με τον Οργανισμό, από την περίοδο που η μητέρα του έδινε μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Χάσαμε την μητέρα μου το 1999, οι θεραπείες τότε ήταν διαφορετικές. Πριν από αυτό όμως, η μητέρα μου κι εγώ είχαμε γνωρίσει τη Νίκη Σιδέρη, την ιδρύτρια του Ελληνικού Τμήματος. Τότε, η μητέρα μου αναμείχθηκε με τον οργανισμό και μου είπε ότι είναι κάτι που θα ήθελε να κάνω», τόνισε ο κ. Ζιώζης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Cyprus New York Productions και τους Φύτο Στράτη, Δημήτρη Μιχαήλ, Αγγελική Ψώνη, Αριάδνη Αννα, Μαρκ Ράιαν Αντερσον και την βιολίστρια Ραφαηλία Καψοκαβάδη.

Πηγή:ekirikas.com