Μόναχο: Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ελληνικό Προξενείο

Πολλοί γονείς και μαθητές των ελληνικών σχολείων Μονάχου συγκεντρώθηκαν  έξω από Γενικό Προξενείο Μονάχου να διαμαρτυρηθούν και κατά βάση να διεκδικήσουν την παράταση του μισθωτηρίου για το σχολικό συγκρότημα του Freimann όπου στεγάζονται σχεδόν 900 μαθητές συνολικά.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις προθέσεις του ενώ η τελευταία ημερομηνία παράτασης του συμβολαίου του κτιρίου πρέπει να έχει γίνει έως την ερχόμενη Τρίτη.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Μονάχου

To ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στο Μόναχο στηρίζει τον αγώνα των γονέων για τη στέγαση των τριων σχολικών μονάδων στο σχολικό συγκρότημα του Freimann – μια περιοχή που καλύπτει τις ανάγκες στο βόρειο Μόναχο όπου ζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

H Eλληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση να σχεδιάζει μακροπροθεσμα, να ενημερώνει έγκαιρα για το στεγαστικό και να μην προκαλεί ανησυχίες στους γονείς κάθε φορά στο ¨παρά πέντε”.

Ενα “επιτελικό κράτος” δεν περιμένει τις κινητοποιήσεις για να δίνει απαντήσεις σε αιτήματα απλά και μόνο με το φόβο του πολιτικού κόστους. Πολύ περισσότερα για θέματα εκπαίδευσης στο εξωτερικό που πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιλογές που θα εκπληρώνουν τους στρατηγικούς στόχους για τον Ελληνιαμό της διασποράς.

Η εκπαίδευση των ελληνοπαίδων στο εξωτερικό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των γονέων που αυτή τη στιγμή τα παιδιά τους βρίσκοναι στα σχολεία αλλά μια υπόθεση του συνόλου του Ελληνισμού καθώς αφορά το μέλλον του.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μονάχου στηρίζει τον αγώνα των γονέων και υποστηρίζει τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.