Κηφισιά – ΠΑΟΚ 0-6

Γκολ και θέαμα πρόσφερε ο ΠΑΟΚ στο άδειο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής, συντρίβοντας την Κηφισιά με 6-0 και έξι σκόρερς, εδραιώνοντας τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας στο τέλος του 2023.

Ενας εκπληκτικός ΠΑΟΚ θα κάνει γιορτές στην κορυφή! Μια ομάδα την οποία χαίρεσαι να τη βλέπεις! Μια ομάδα με νοοτροπία νικητή, μια ομάδα που αποπνέει ποδοσφαιρική υγεία και παίζει μπαλάρα!

Όλα αυτά στο τελείωμα του 2023 με την ομαδάρα του Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και να στέλνει μηνύματα ενόψει του 2024, έστω κι αν ο δημιουργός της, επιμένει σεμνά και ταπεινά, να λέει ότι πάει «παιχνίδι με παιχνίδι», δίχως την παραμικρή αναφορά σε κάτι πολύ μεγάλο που έρχεται…

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με αλλαγή σχηματισμού από τον Ντέιβιντ Νίλσεν ξεκίνησε το ματς η Κηφισιά. Ο Δανός προπονητής κατέβασε τους νεοφώτιστους 3-4-3, όχι και ότι το καλύτερο απέναντι σ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στην εστία, Βαφέας, Μποτία και Λαντρ τριάδα στόπερ, Μασούρας δεξιά και Λούμορ αριστερά. Κωνσταντακόπουλος και Παπασάββας δίδυμο στα χαφ. Ματέους Σάντος δεξιά, Τεττέι αριστερά και Οζέγκοβιτς στην κορυφή.

Οι «ασπρόμαυροι» κατέβηκαν στην Καισαριανή χωρίς τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τάισον, με τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης, τον Μεϊτέ και τον Οζντόεφ στον άξονα και εντελώς διαφορετική τετράδα στην άμυνα αποτελούμενη από τους Σάστρε, Έκονγκ, Μιχαηλίδη και Ράφα Σοάρες, ενώ δεν υπήρχε αλλαγή στη μεσοεπιθετική γραμμή την οποία αποτελούσαν και πάλι οι Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Κωνσταντέλιας.

Ασπρόμαυρο πάρτι και 0-3 στο ημίχρονο

O ΠΑΟΚ μπήκε με τη ψυχολογία της ανώτερης και καλύτερης ομάδας στο χορτάρι του «Μιχάλης Κρητικόπουλος». Από το 1ο μέχρι το 13ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας άνοιξε το σκορ, ήταν ζήτημα αν η μπάλα ακούμπησε πάνω από πέντε φορές στα πόδια των παικτών της Κηφισιάς.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πήραν αυτό που δικαιούταν με το γκολ του «Ντέλια», ο οποίος με σουτ στο 13’ έκανε το 0-1, ενώ στη συνέχεια είχαν σύμμαχο και την τύχη. Η Κηφισιά θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση στις κλασικές χαμένες ευκαιρίες με τον Οζέγκοβιτς (17’) και με τον Ματέους Σάντος.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ «κοιμήθηκε» και στις δύο φάσεις, η κακή αμυντική αντίδραση και τα κενά στη μεσαία γραμμή είχαν φέρει τους «ασπρόμαυρους» σε δύσκολη, θέση, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, είναι αλήθεια, ήρθε το δεύτερο γκολ, χάρη στην ποιότητα και το ταλέντο των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Από την ασίστ του Ντεσπόντοφ, ήρθε στο 28ο λεπτό άλλο ένα γκολ από τον Μπράντον Τόμας για το 0-2, στο 33ο λεπτό βγήκαν έξι παίκτες του «Δικεφάλου» στην επίθεση, με τον Αναγνωστόπουλο να νικάει τον Ντεσπόντοφ, όχι όμως και στην επόμενη φάση, με τον Βούλγαρο να σκοράρει από τη μαγική μπαλιά του Κωνσταντέλια για το 0-3.

Το πάρτι συνεχίστηκε με άλλα τρία γκολ

Ο «Δικέφαλος» συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει στο χορτάρι του «Μιχάλης Κρητικόπουλος». Απόδειξη; Το τέταρτο γκολ που βρήκαν με τον Τόμας Μουργκ στο 52ο λεπτό. Οι «ασπρόμαυροι» «έκρυψαν» την μπάλα στην ανάπτυξη τους, ο Ντεσπόντοφ έβγαλε την κάθετη στον Μουργκ, ο οποίος απέφυγε τον Μασούρα και πλάσαρε εύστοχα τον Αναγνωστόπουλο για το 0-4!

Η εικόνα του ΠΑΟΚ παρέμενε άκρως εντυπωσιακή, οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έφτασαν στο 0-5 με την κεφαλιά του Οζντόεφ στο 72ο λεπτό, αφού ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ο Ράφα Σοάρες με σουτ είχε στείλει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας.

Ο Λουτσέσκου «άδειασε» τον πάγκο του, έριξε Μάρκος Αντόνιο, Τσιγγάρα, Σαμάτα, Μπάμπα και Τζίμα, δίχως να αλλάξει τίποτα στο ματς με τον «Δικέφαλο» να φτάνει στο 80ο λεπτό στο 0-6 με την προβολή του Σάστρε από την ασίστ του Τζίμα και το πλασέ του Τσιγγάρα στην άδεια εστία.

ΜVP: Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ με γκολ, δύο ασίστ, πολλές τελικές άρχισε να… «ξεμπουκώνει» και ποιος τον πιάνει τώρα τον Βούλγαρο, που έφτασε τα 6 γκολ και τις 6 ασίστ σε 19 συμμετοχές.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οποιον και να βάλεις από τους υπόλοιπους δέκα του ΠΑΟΚ, θα αδικήσεις τους υπόλοιπους εννιά…

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρνητικός ο Λούμορ στην επανεμφάνιση με τη φανέλα της Κηφισιάς

Η ΓΚΑΦΑ: Πήγε να την κάνει ο Γιόαν Σάστρε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά για καλή του τύχη το τελείωμα του Τεττέι δεν ήταν τόσο καλό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: O Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας) δεν είχε καμία δύσκολη φάση, το VAR είχε περισσότερη δουλειά στις φάσεις που ο ΠΑΟΚ σκόραρε με Τόμας και Σάστρε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Καισαριανή πετυχαίνοντας έξι γκολ με έξι διαφορετικούς σκόρερ σ’ ένα ματς όπου του ακυρώθηκαν δύο γκολ (Μπράντον, Σάστρε) στο όριο του οφσάιντ και τα οποία θα του χάριζαν ένα σπουδαίο ιστορικό ρεκόρ!

Κηφισιά (Ντέβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Βαφέα, Λαντρ, Μποτία, Λούμορ (61’ Γκόμπελιτς), Παπασάββας, Κωνσταντακόπουλος (61’ Πρίτσας, 85’ Πέϊος), Τεττέι (61’ Μπιφούμα), Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (74’ Μπάμπα), Οζντόεφ (74’ Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ (74’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (76’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Τόμας (74’ Σαμάτα)