ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-2

Χριστουγεννιάτικο πάρτι για τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γεντί Κουλέ» καθώς επικράτησε με 2-0 του απογοητευτικού ΟΦΗ και έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να… κλειδώσει την θέση του στα play offs! Ρετζίς και Μιριτέλο τα γκολ της νίκης.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε έχοντας τον Μπάουμαν στην εστία, τους Λάρσον, Καρώ, Βούρο και Θοράρινσον στην τετράδα της άμυνας και τον Γκαγιέγος με τους Τοράλ και Νέιρα στη μεσαία γραμμή. Ο Φελίπε ήταν προωθημένος ως φορ, έχοντας τον Μοσκέρα και τον Αμπάντα ως εξτρέμ.

Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης έπαιξε με τον 20χρονο Γραμματικάκη στην εστία, τους Χουχούμη, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς και Γκαρθία στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Γκος με τον Μουνάφο μοιράστηκαν τις θέσεις του άξονα. Ο Μιριτέλο ξεκίνησε στην κορυφή και πίσω του ο Ζουγλής έχοντας τον Καλτσά και τον Ρεγκίς ως εξτρέμ.

Ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες, ο Αστέρας το γκολ

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι με διάθεση να δοκιμάσουν τα μακρινά σουτ καθώς στο πρώτο 7λεπτο είχαμε τρία τέτοια (ένα για ΟΦΗ και δύο για Αστέρα). Από το 10λεπτο και μετά, ο ΟΦΗ ανέβασε τις επιδόσεις του και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Μοσκέρα στο 17′.

Ο Κολομβιανός εξτρέμ πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Γραμματικάκης ήταν σε ετοιμότητα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ είχε νέα ευκαιρία για το 1-0, όταν ο Αμπάντα βρήκε ωραία τον Φελίπε αλλά το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Οι Κρητικοί είχαν αρκετές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ με τις άστοχες κεφαλιές των Φελίπε και Τοράλ από πλεονεκτικές θέσεις όμως ο Αστέρας ήταν εκείνος που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 37ο λεπτό.

Ο Γκος βρήκε εντυπωσιακά τον Καλτσά στην πλάτη της άμυνας, εκείνος νίκησε τον Θοράρινσον και βρήκε τον Μιριτέλο στην καρδιά της περιοχής όπου είχε ξεμαρκαριστεί από τον Καρώ και με πλασέ από κοντά έκανε το 0-1! Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου καθώς μέχρι το φινάλε, δεν υπήρξε κάποια μεγάλη ευκαιρία

Λάθος από Καρώ και Γκαγιέγος και 0-2 ο Αστέρας

Αν και ο ΟΦΗ έδειξε να μπαίνει στο δεύτερο μέρος με όρεξη για να ισοφαρίσει, ένα μεγάλο λάθος στην άμυνα έφερε και το 0-2 για τον Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα, ο Καρώ έδωσε στον Γκαγιέγος που ήταν στα όρια της περιοχής, ο έμπειρος χαφ την επέστρεψε στον διεθνή στόπερ, ο οποίος δεν είχε δει τον Καλτσά και τον ανέτρεψε στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Κρέσπι ανέλαβε την εκτέλεση και τη μετέτρεψε σε γκολ για το 0-2 των Αρκάδων. Μάλιστα θα μπορούσαν να βρουν και τρίτο γκολ όμως δύο καλές στιγμές δεν μετατράπηκαν σε τέρμα. Αρχικά ο Γκος είδε τον Μπάουμαν να αποκρούει με δυσκολία το φάουλ του στο 57′ ενώ τρία λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Βούρος πρόλαβε να απομακρύνει καθώς είχε εξουδετερωθεί ο Μπάουμαν.

Το show από τον Γραμματικάκη…

Όσο περνούσε ο χρόνος, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τα πάνω του ξανά και πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να απειλεί μετά το 75′. Συγκεκριμένα στο 76′, ο Φελίπε βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή του Αστέρα αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Γραμματικάκη, ο οποίος ήταν… ανίκητος στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Στο 83′ οι Κρητικοί είχαν νέα σημαντική ευκαιρία με τον Ριέρα, ο οποίος πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε αλλά ο 20χρονος τερματοφύλακας απάντησε ξανά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ήταν η σειρά του Λαμπρόπουλου να δει τον νεαρό τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθειά του.

Ο 33χρονος στόπερ έκανε το σουτ στην καρδιά της περιοχής, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του Αστέρα, άλλαξε πορεία αλλά δεν αιφνιδίασε τον Γραμματικάκη που απέκρουσε ξανά. Εν τέλει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, το σκορ δεν άλλαξε με αποτέλεσμα ο Αστέρα Τρίπολης να ολοκληρώνει το 2023 στην εξάδα και στο +5 από τον ΟΦΗ ο οποίος συνεχίζει τις χαμηλές… πτήσεις.

MVP: Ο Νίκος Καλτσάς, και ο συνονόματός του, Νίκος Γραμματικάκης μοιράζονται τον συγκεκριμένο τίτλο. Ο πρώτος έκανε την ασίστ για το 0-1 και κέρδισε το πέναλτι από δική του πίεση για το 0-2. Όσο για τον δεύτερο, έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε ότι αξίζει να παίρνει ευκαιρίες σε αυτό το επίπεδο. Εκτός από τη σταθερότητα σε επεμβάσεις και εξόδους, έχει κάνει δύο τρομερές αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά.

Στο ύψος του: Από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Γκος έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή ενώ Μιριτέλο και Κρέσπι πέτυχαν τα δύο γκολ των Αρκάδων. Για τον ΟΦΗ ο Αμπάντα έκανε ότι μπορούσε από την αριστερή πλευρά και ήταν μία μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα ενώ στο ίδιο επίπεδο κινήθηκε και ο Νέιρα.

Αδύναμος κρίκος: Ανδρέας Καρώ. Κακό παιχνίδι από τον διεθνή Κύπριο που έχει ευθύνη και στα δύο γκολ του Αστέρα. Στο πρώτο έχει χάσει τελείως τον Μιριτέλο (βέβαια πρώτα έχασε ο Θοράρινσον τον Καλτσά) και στο δεύτερο κάνει το πέναλτι στον Καλτσά.

Η «γκάφα»: Εδώ θα μπουν και τα δύο γκολ του Αστέρα. Στο γκολ του 0-1, τόσο ο Θοράρινσον όσο και ο Καρώ έχουν αφήσει τους Καλτσά και Μιριτέλο να συνεργαστούν σαν σε… προπόνηση. Στο δεύτερο τέρμα είναι απίστευτο ότι από το ελεύθερο για άουτ, ο Γκαγιέγος κάνει επικίνδυνη πάσα στον Καρώ και εκείνος ανατρέπει τον Καλτσά για να έρθει το 0-2.

Το «στραγάλι»: Ο Ματσούκας είχε μία καλή διαιτησία και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι πάνω στον Καλτσά από τον Καρώ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Βαριά… άρρωστος ο ΟΦΗ, δεν μπορεί να συνέλθει παρά την αλλαγή προπονητή, με αποτέλεσμα να βλέπει την εξάδα από το -5 πλέον. Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης έκλεισε το 2023 στις θέσεις των play-offs και στο +3 από την 7η Λαμία.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον (59’ Μαρινάκης), Καρώ (66’ Λαμπρόπουλος), Βούρος, Θοράρινσον (72’ Ριέρα), Γκαγιέγκος, Νέιρα, Τοράλ, Αμπάντα, Μοσκέρα (59’ Μπάκιτς), Φελίπε.

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Χουχούμης, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς Γκαρθία, Γκος (61’ Αλάγκμπε), Μουνάφο (87’ Βαλιέντε), Ζουγλής (74’ Ζουγλής), Καλτσάς (87’ Καρμόνα), Ρεγκίς (74’ Σίτο), Μιριτέλο

Πηγή:gazzetta.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε