Πράγα: Μακελειό σε πανεπιστήμιο: Τουλάχιστον 15 οι νεκροί – «Εξουδετερώθηκε» ο δράστης – Μητσοτάκης

Μακελειό σημειώθηκε στην πόλη της Πράγας όπου 24χρονος άνοιξε πυρ στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, σκοτώνοντας 15 άτομα.

O δράστης «εξουδετερώθηκε» σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τοπικών αρχών, ενώ ορισμένα μέσα αναφέρουν πως ο δράστης αυτοκτόνησε μετά την επίθεση.

«Με βάση τις αρχικές πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο σημείο», τόνισε η αστυνομία.

 

Το προσωπικό του Πανεπιστημίου ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν πυροβολισμοί εντός του κτιρίου, σύμφωνα με email που στάλθηκε προς τους φοιτητές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Καρόλου. «Μην μετακινηθείτε…κλειδώστε τα γραφεία σας», έγραφε στο email.

Ασθενοφόρο έσπευσε στην περιοχή

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media, δείχνουν πολίτες να τρέχουν έντρομοι στη Γέφυρα του Καρόλου και σε άλλα σημεία της τσεχικής πρωτεύουσας. Οι αρχές ανέφεραν ότι ολόκληρη η πλατεία Γιάνα Πάλαχ και η γύρω περιοχή έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

 

 

Συγκλονίζουν εικόνες και βίντεο που βγήκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν τρομοκρατημένο6υς φοιτητές να κρέμονται σε περβάζι για να σωθούν.

 

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει: «Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμείνουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη»

 

Ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών, Γιαν Λίπαβσκι, δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος από το τρομερό γεγονός στη Σχολή Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου».

Αποκλεισμένοι δρόμοι και ασθενοφόρα.

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Σκέφτομαι τους τραυματίες, τους αγαπημένους τους, τους μαθητές και όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτή την αποτρόπαια πράξη», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για διεθνή τρομοκρατία

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε σήμερα ότι η πολύνεκρη επίθεση σε σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα δεν φέρεται να έχει σχέση με τη «διεθνή τρομοκρατία». «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το έγκλημα συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο Ρακούσαν σε δημοσιογράφους.

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου στην επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό. «Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Όπως τόνισε, ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός, ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης

“Συντετριμμένος από την είδηση της αποτρόπαιας επίθεσης στην Πράγα. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» τονίζει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίθεση στην Πράγα. «Οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Τσεχίας»

Πηγή: in.gr/amna.gr