Ενυπωσιακά μπήκε στην Αυστραλία το 2024

Εκατομμύρια απόλαυσαν τα εντυπωσιακά σόου πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και τις άλλες μεγάλες πόλεις

H Αυστραλία -μαζί και οι χιλιάδες Έλληνες Ομογενείς- υποδέχθηκε το 2024 με εντυπωσιακά σόου πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και τις άλλες πόλεις.

Στο Σίδνεϊ η επίδειξη φώτισε τον ουρανό πάνω από τη γέφυρα του λιμανιού της πόλης, με χιλιάδες κόσμο να παρακολουθεί και να επευφημεί.

Το σόου διήρκεσε περισσότερο από 10 λεπτά, συνοδευόμενο από λέιζερ, το οποίο εστίασε σε μερικά από τα εμβληματικά ορόσημα της πόλης.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που «κατασκήνωσαν» εδώ και τρεις μέρες στο Σιδνεϊ για να βρεθούν σε μια καλή θέση και να δουν τα πυροτεχνήματα την ώρα που άλλαζε ο χρόνος.

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το σόου και στη Μελβούρνη. Εκτιμάται πως πάνω από 400.000 βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να κάνουν Πρωτοχρονιά.

Λίγο νωρίτερα το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη στον κόσμο που υποδέχτηκε το 2024, με χιλιάδες κόσμου να παρακολουθούν εκστασιασμένοι την εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων από το ψηλότερο κτίριο της χώρας, τον Sky Tower.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις βοήθησε το γεγονός πως λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σταμάτησε το ψιλόβροχο που έπεφτε σχεδόν όλη την Κυριακή στην πόλη των 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων και έτσι, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση σε μια φωτιζόμενη ψηφιακή οθόνη κοντά στην κορυφή του πύργου, ύψους 328 μέτρων.