Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Με γκολ των Φώτη Ιωαννίδη και Τόνι Βιλένα ο πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα με 2-0 του βελτιωμένου στο β’ μέρος ΠΑΣ Γιάννινα, ξεκινώντας με νίκη στην εποχή του Φατίχ Τερίμ.

Ντεμπούτο για τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τον Τούρκο τεχνικό να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και να τον επαναφέρει κάτω από τα δοκάρια.

Ο Ιταλός κίπερ, λοιπόν, ήταν στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Γεντβάι με τον Αράο οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιλένα, Μπερνάρντ στη μεσαία γραμμή. Αιτόρ δεξιός εξτρέμ, Μαντσίνι αριστερός και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Μιχάλη Γρηγορίου ξεκίνησε με τον Κλέιμαν, τον Σόρια δεξιό μπακ, τον Τσαούση αριστερό και τον Μπακαδήμα με τον Μπορταγκαράι στο κέντρο των μετόπισθεν. Τζίνο, Ριένστρα, Καραχάλιος η τριάδα στον άξονα του κέντρου. Παμλίδης, Ροσέρο πίσω από τον Μπάλαν.

Απόλυτο αφεντικό ο Παναθηναϊκός

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού, ο οποίος έβγαλε ένταση, συνεργασίες, έπαιξε γρήγορα ανά διαστήματα και πατούσε με ευκολία στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Με την στόχευση από τον πάγκο να αφορά την εκμετάλλευση του κεντρικού άξονα, οι ”πράσινοι” δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες αλλά μέχρι το 25′ έπεφταν πάνω στον Κλέιμαν, ο οποίος είπε ”όχι” δύο φορές στον Μαντσίνι και μία στον Ιωαννίδη.

Τελικά το σύνολο του Φατίχ Τερίμ άνοιξε το σκορ μετά από πολύ όμορφη κεντρική συνεργασία. Ο Μπερνάρντ πήρε την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές από τον Ρούμπεν, έπαιξε κάθετα στον Ιωαννίδη και ο Έλληνας φορ με τρομερή εκτέλεση άνοιξε το σκορ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Βαγιαννίδη στο 35′ για να… καθαρίσουν το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλό πρόσωπο και κορυφαίους τους Μπερνάρντ, Μαντσίνι, Ιωαννίδη και Ρούμπεν, χωρίς να απειληθεί ούτε στιγμή από τον ΠΑΣ που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Ο Βιλένα… κέρασε και ο Παναθηναϊκός έκανε ποδαρικό με το δεξί

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 48’… καθάρισε το παιχνίδι. Ο Βιλένα με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα και κέρασε για τα γενέθλιά του, κλείνοντας τα 29 με τον καλύτερο δυνατό ποδοσφαιρικό τρόπο.

Στη συνέχεια η ομάδα του Φατίχ Τερίμ αν και είχε προϋποθέσεις δεν κατάφερε να βρει ποιότητα στα τελευταία μέτρα και δεν απείλησε ουσιαστικά για να βρει και ένα τρίτο γκολ.

Ο Τούρκος προπονητής έβαλε τον Βιλένα κάποια στιγμή δεξί εξτρέμ ενώ τελείωσε το ματς με Ρούμπεν, Τσέριν, Ζέκα στη μεσαία γραμμή, κάνοντας και κάποια πειράματα.

Ο ΠΑΣ το μόνο που έκανε ήταν ένα σουτ του Λέο στο 92′ που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπρινιόλι.

MAN OF THE MATCH: Μπερνάρντ. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο μέσο που πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι από τον άξονα που έκανε απόψε το Τριφύλλι. Υπέροχη μπαλιά για το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού. Αυτόν τον Μπερνάρντ έχουν ανάγκη οι ”πράσινοι”.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας φορ συνεχίζει να κάνει υπέροχα πράγματα πάνω στο χορτάρι και στο 25′ με φοβερή εκτέλεση άνοιξε τον δρόμο της νίκης για την ομάδα του, με το 15ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην ίδια κατηγορία ο Τόνι Βιλένα αλλά και ο Ρούμπεν Πέρεθ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: O ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στη Λεωφόρο μόνο για να παίξει άμυνα, δεν είχε διάθεση να απειλήσει αλλά ούτε και τρόπο για να το κάνει αυτό. Δεν απείλησε σχεδόν καθόλου το Τριφύλλι.

Η ΓΚΑΦΑ: Στη μεγαλύτερη στιγμή του ΠΑΣ στο 87′ στο ματς ο Γκιάρο αν και απέναντι από τον Μπρινιόλι και έχοντας επιλογές, καθυστέρησε αρκετά και έδωσε την ευκαιρία στον Αράο να τον προλάβει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Τσιάρα και των βοηθών του απόψε στη Λεωφόρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ποδαρικό με το δεξί για τον Παναθηναϊκό στο 2024, ντεμπούτο με νίκη για τον Φατίχ Τερίμ. Το Τριφύλλι νίκησε εύκολα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, παρουσιάζοντας καλό αγωνιστικό πρόσωπο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Οι ”πράσινοι” συνεχίζουν σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ ενώ πήγαν στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Πηγή:gazzetta.gr