ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0

Ιδανικό το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο 2024, άρχισε όπως τελείωσε το 2023

Με δύο γκολ και δύο χαμένα (!!!) πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και δύο ακόμη τέρματα στο φινάλε του αγώνα ο ΠΑΟΚ… καθάρισε εύκολα τον ΟΦΗ (4-0) και παρέμεινε για μια ακόμη αγωνιστική μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα. Μαγεία από Ντεσπόντοφ με γκολ, τρεις ασίστ και δοκάρι. Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο, Μπράντον τα άλλα γκολ, οι Σβαμπ, Σαμάτα έχασαν τα πέναλτι με τον Μπάουμαν να λέει… όχι!

Ο πρώτος ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην άδεια Τούμπα τον ένατο ΟΦΗ. Με τους 3 από τους 15 βαθμούς της ομάδας της Κρήτης να έχουν προέλθει από το… δώρο που της έκαναν οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης στο παιχνίδι του α’ γύρου δεχόμενοι γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο «Δικέφαλος» προερχόταν από έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα και έψαχνε την έβδομη που θα τον διατηρούσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Την πέτυχε πατώντας γκάζι στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου (δύο γκολ) και φτάνοντας στο 4-0 με το πρώτο γκολ του Μάρκος Αντόνιο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και την τρίτη ασίστ του Κίριλ Ντεσπόντοφ στο ματς για το 4-0 από τον Μπράντον Τόμας.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

O Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολόγιζε στους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Στέφανο Τζίμα, ενώ άφησε εκτός αποστολής τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε κι αυτός από ίωση, αλλά και τον Ράφα Σοάρες.

Στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» για το πρώτο παιχνίδι του 2024 βρέθηκαν τόσο ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ και ο Άλι Σαμάτα, οι οποίοι θα αναχωρήσουν αύριο για να ενσωματωθούν με τις εθνικές ομάδες της Νιγηρίας και της Τανζανίας ενόψει του Copa Africa.

Στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Τσιγγάρας και Σβαμπ στον άξονα, έχοντας την τριάδα των Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Κωνσταντέλια. Ο Σάστρε με τον Μπάμπα ήταν στα δύο άκρα και οι Εκονγκ με Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας.

Από την άλλη ο Πέπε Μελ δεν είχε στη διάθεσή του έξι ποδοσφαιριστές. Απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Γκαγέγος και Μαρινάκης, ο ανέτοιμος Καρώ και οι τραυματίες , ο Χριστογεώργος, Γκλάζερ και Αποστολάκης.

Αρκούσε ένα δίλεπτο στο πρώτο μέρος

Ο ΟΦΗ μπήκε με διάθεση να μείνει ψηλά στο γήπεδο και να πιέσει τον ΠΑΟΚ, που στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης δεν βρήκε τρόπο για να φτάσει με καλές προϋποθέσεις στην εστία των Κρητικών, που έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Λουτσέσκου, που είχαν ωστόσο τον έλεγχο του αγώνα.

Η λύση φάνηκε να έρχεται στα μισά του ημιχρόνου, όμως αρχικά ο Ντεσπόντοφ δεν τελείωσε από προφανή θέση για γκολ και στη συνέχεια ο Σβαμπ αστόχησε για δεύτερη φορά στη σεζόν από την «άσπρη βούλα»,. Ο Μπάουμαν έπεσε στη γωνία και έδιωξε την μπάλα μετά την κάκιστη εκτέλεση του Αυστριακού.

Στο 28ο λεπτό ο Βούρος παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά το επικίνδυνο γέμισμα του Μπάμπα, όμως στην επόμενη σέντρα του Γκανέζου η μπάλα πήγε συστημένη στο κεφάλι του Ντεσπόντοφ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάουμαν για το 1-0.

Οι ρόλοι των δυο αντιστράφηκαν στην επόμενη φάση στο 41’ που έφερε το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά στη σέντρα ο Ντεσπόντοφ, και γκολ ο Μπάμπα για το 2-0.

Στις καθυστερήσεις και αφού προηγουμένως είχαν χαθεί δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ντεσπόντοφ και Σαμάτα, ο «Δικέφαλος» κέρδισε και δεύτερο πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Τανζανός επιθετικός, αλλά ο Μπάουμαν και πάλι έπεσε σωστά και απέκρουσε κρατώντας το σκορ στο 2-0.

Η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει δύο πέναλτι στο ίδιο ματς και οι παίκτες του αστόχησαν και στα δύο ήταν την σεζόν 2013-14 στο ματς με την Μακάμπι Χάιφα (3-2). Και στα δύο είχε αστοχήσει ο Μίροσλαβ Στοχ.

Πάτησε γκάζι στο τέλος με εκπληκτικό Ντεσπόντοφ

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου παρά τα δύο χαμένα πέναλτι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι και το 2-0 φάνταζε εξαιρετικά μικρό σε σχέση με την εικόνα του ματς από το 20ο λεπτό και μετά.

Ο «Δικέφαλος» έριξε ταχύτητα, έδωσε χώρο στον ΟΦΗ, προφανώς, χρειαζόταν η παρέμβαση από τον πάγκο για να αλλάξει η εικόνα του. Ο Λουτσέσκου έφερε στο γήπεδο Οζντόεφ και Τάισον, με τον Κοτάρσκι να σταματάει το σουτ του Νέιρα με την συμπλήρωση 70 λεπτών στην αναμέτρηση.

Σε κενή εστία ο Ντεσπόντοφ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι (87’) στην πιο μεγάλη στιγμή του ΠΑΟΚ στο β’ μέρος, αλλά δύο λεπτά αργότερα έδωσε την ασίστ (όγδοη στη σεζόν) για το πρώτο γκολ του Μάρκος Αντόνιο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Στις καθυστερήσεις η νέα (τρίτη στο ματς) ασίστ του Ντεσπόντοφ έδωσε την ευκαιρία στον Μπράντον Τόμας να σκοράρει και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της νέας «τεσσάρας» του ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (66’ Οζντόεφ), Σβαμπ (77’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον), Μουργκ (86’ Μάρκος Αντόνιο), Σαμάτα (77’ Τόμας).

ΟΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (63’ Μοσκέρα), Ριέρα (63’ Θοράρινσον), Νέιρα (74’ Ντίκο), Φελίπε.

Πηγή:gazzetta.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε