Ατρόμητος – Κηφισιά 3-0

Ο Ατρόμητος στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής ήταν ανώτερος από την Κηφισιά σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου και επικράτησε με 3-0 με την ομάδα του Σάσα Ίλιτς να έχει τρεις διαφορετικούς σκόρερ και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Με το τρίποντο αυτό οι γηπεδούχοι που πλέον μετράνε οκτώ σερί ματς χωρίς να χάσουν βρέθηκαν πιο κοντά στην 6η θέση που οδηγεί στα playoffs στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Από την άλλη η Κηφισιά που έκανε αστεία λάθη στη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε παρά μόνο με κάποιες εξαιρέσεις να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς κι αφού… προειδοποίησαν στο 4′ με τον Αντζιέλσκι και στο 5′ με τον Βαλένσια (φάσεις που «έβγαλε» ο Αναγνωστόπουλος) προηγήθηκαν στο 8′ με υπέροχο πλασέ του Γιουμπιτάνα. Στο 34′ ο Τσιντώτας έβγαλε με υπερένταση το σουτ του Ματέους Σάντος, όμως ακόμη πιο δύσκολη ήταν η επέμβασή του στο 49′ στο σουτ του Μασούρα.

Στο 56′ ο Ατρόμητος πέτυχε και ένα ακόμη γκολ με τον Κούεν με έναν πανέξυπνο τρόπο. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ, το οποίο ο Βαλένσια εκτέλεσε αμέσως με πάσα προς τον Γιουμπιτάνα ενώ οι παίκτες της Κηφισιάς διαμαρτύρονταν. Η μπάλα έφτασε στον Κούεν που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0. Στο 79′ ο Βέργος έπειτα από ασίστ του Κούντε έκανε το 3-0 για τους Περιστεριώτες, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην πρώτη νίκη τους για το 2024.

Ο  Ατρόμητος  ‘εφτασε τα οκτώ ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες) και τα δέκα συνολικά μαζί με δύο στο Κύπελλο. Όλα επί θητείας Ίλιτς ο οποίος άλλαξε εντελώς την εικόνα της ομάδας. Από την άλλη, η Κηφισιά δέχθηκε ακόμη μία βαριά ήττα μετά την 6άρα από τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του 2023 και έμεινε καθηλωμένη στην προτελευταία θέση, πάνω μόνο από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Αθανασίου, Ιμερέκοφ, Κιβρακίδης, Τζαβέλλας, Γκονθάλεθ (78΄Έρλινγκμαρκ), Φριντζόνσον (68΄Κούντε), Γιουμπιτάνα (82΄Ντιρκς), Κουέν, Αντζιέλσκι (68΄Βέργος), Βαλένσια (77΄Τζοβάρας)

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Μασούρας, Ιπαλίμπο (64΄Μπιφουμά), Παπασάββας (76΄Πέιος), Κωνσταντακόπουλος, Σάντος (85΄Κλωναρίδης), Αντερέγκεν (63΄Ίλιεφ), Οζέγκοβιτς (77΄Τετέι).

Περισσότερα αργότερα