Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός 3-2

Η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού τα έκανε… μαντάρα μοιράζοντας δώρα στον Πανσερραϊκό, αλλά ο απίστευτος απόψε Πέδρο Τορεχόν με χατ τρικ (35′, 64′, 84′) είχε την τελευταία λέξη στο 3-2 των γηπεδούχων, με το οποίο ο Παναιτωλικός ισοβαθμεί με το Βόλο και τους Σερραίους.

Τι ματς ήταν αυτό. Ο Παναιτωλικός κέρδισε 3-2 τον Πανσερραϊκό και ξεκόλλησε για τα καλά από την ουρά παρότι βρέθηκε να χάνει 0-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τορεχόν ο οποίος αν και μπακ σημείωσε χατ-τρικ με ισάριθμους διαφορετικούς τρόπους, με το δεξί, το αριστερό και κεφαλιά!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι στον άξονα και τους Φ. Ντουάρτε, Καρέλη στα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Χόβαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Δεληγιαννίδη, Θυμιάνη, Γκοτζαμανίδη, Πεταυράκη τετράδα στην άμυνα, τους Στάικο, Μορέιρα στα «6-8άρια», τους Σοφιανό, Πεταυράκη στα άκρα και τον Μούργο πίσω από τον φορ Αλεξιτς.

Safe παιχνίδι στην αρχή, ο Δεληγιαννίδης εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» για το 0-1

Σέντρα στο ματς και οι δύο ομάδες πήγαν στα πρώτα λεπτά σε safe παιχνίδι, αφού και το ματς ήταν πολύ κρίσιμο. Οι «κυανοκίτρινοι» διατηρούσαν μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δεν «έβγαζαν» φάσεις, ενώ παράλληλα δεν εκμεταλλεύονταν και τα στατικά που βρήκαν γύρω από τα καρέ των αντιπάλων τους, που από την πλευρά τους αναζητούσαν, όταν ανακτούσαν την κατοχή, την γρήγορη μετάβαση στην επίθεση. Μέχρι που φτάσαμε στο 15′ όταν και τα «λιοντάρια» έκαναν το 0-1 σε εκτέλεση κόρνερ τους, όπου για τους γηπεδούχους όλα πήγαν λάθος. Οι Καπίνο, Μλάντεν δεν συνεννοήθηκαν σωστά και μετά από κεφαλιά του δεύτερου στο πρώτο δοκάρι ο Δεληγιαννίδης σκόραρε εξ’ επαφής, αφού εκ νέου η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων «έκατσε».

Συνεργασία των μπακ και 1-1

Αυτόματα στην «εξίσωση» της αναμέτρησης μπήκαν νέα δεδομένα και ο Παναιτωλικός θέλησε να γίνει πιο πιεστικός. Σε ορισμένες περιπτώσεις άπλωνε το παιχνίδι του κυρίως από τα άκρα, έφτανε μέχρι το επιθετικό του τρίτο αλλά του έλειπε η τελική πάσα για να απειλήσει ουσιαστικά. Ο αγώνας παίζονταν ως επί το πλείστων στο αμυντικό μισό των φιλοξενουμένων και τελικά τα «καναρίνια» έφτασαν στην ισοφάριση στο 35′ χάρις σε μία ωραία συνεργασία των μπακ τους! Ο Λιάβας συνέκλινε από τα δεξιά και έπαιξε κάθετα για τον Τορεχόν που έκανε ανάλογη κίνηση από τα αριστερά, βρέθηκε σε θέση φορ και με πλασέ «έγραψε» το 1-1.

Στο φινάλε του ημιχρόνου θα μπορούσε να γίνει τόσο το 2-1 όσο και το 1-2

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα, όπου και οι δύο ομάδες απώλεσαν από μία «καθαρή» ευκαιρία σε διάστημα λίγων μόνο δευτερολέπτων. Αρχικά ο Παναιτωλικός όταν ο Λιάβας βρήκε ξανά με κάθετη, στο 45′, τον Φ. Ντουάρτε εκείνος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία του Χόβαν και αμέσως μετά ο Μούργος έστρωσε στον Αλεξιτς που από καλή θέση μέσα από τα καρέ του Καπίνο σούταρε ψηλά άουτ.

Αρκετές αλλαγές, εσωτερικές και μη, στην ανάπαυλα

Στην ανάπαυλα είχαμε αρκετές αλλαγές, ενώ ο Παναιτωλικός «έχασε» και τον Χουάνπι στα μέσα του πρώτου μισού. Για τους γηπεδούχους ο Σενγκέλια πήγε κοντά στον Καρέλη και ο Φ. Ντουάρτε «οπισθοχώρησε» στον άξονα, ενώ για τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα που ντεμπουτάρισε πέρασε στα άκρα, ο Ντανκερλούι μπακ-χαφ και ο Αυλωνίτης στα στόπερ.

Ο Τορεχόν «έχτισε» και «τελείωσε» το 2-1

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ καλύτερα, ενώ ο αγώνας απέκτησε περισσότερο ρυθμό. Ναι μεν λόγω Ουάρντα οι φιλοξενούμενοι έβαλαν φαντασία στο παιχνίδι τους, αλλά οι γηπεδούχοι όχι μόνο είχαν τον έλεγχο αλλά και πατούσαν στα αντίπαλα καρέ και δημιουργούσαν φάσεις. Μέχρι το 55′ απείλησαν τρεις φορές (Σενγκέλια 2, Καρέλης), είχαν τη «στιγμή» και η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ στο 64′ και πάλι με τον Τορεχόν και σε μία φάση την οποία ο Αργεντινός μπακ «έχτισε» και «τελείωσε». Τότε έπαιξε στα άκρα για τον Φ. Ντουάρτε, εκείνος σέντραρε για τον Καρέλη, οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων του έβαλαν την κόντρα και η μπάλα στρώθηκε σε εκείνον που πλάσαρε με το δεξί για το 2-1.

Ο Αργεντινός μπακ έδωσε… τη λύση και για το 3-2

Πλέον τα «καναρίνια» έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι, αλλά στο 72′ η αναμέτρηση άρχισε… από την αρχή. Ο Μπ. Ντουάρτε στο 70′ δεν «καθάρισε» δις μέσα στα καρέ του Παναιτωλικού παρότι δεν πιέζονταν (να απομακρύνει δηλαδή) και από το πουθενά ο Χατζηστραβός μπήκε σφήνα και ανατράπηκε από τον Καπίνο. Ο ρέφερι έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και ο Θυμιάνης ευστόχησε τότε για το 2-2. Ομως τα «καναρίνια» δεν τα… παράτησαν. Διατήρησαν τον έλεγχο, απείλησαν με τον Μλάντεν στο 80′ και στο 84′ ο Τορεχόν «χτύπησε» ξανά. Σε στατικό του Σενγκέλια βγήκε από τα μαρκαρίσματα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι στα εναπομείναντα λεπτά βγήκαν μπροστά, έφεραν και τον Μπαϊροβιτς από τον πάγκο, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Τορεχόν, Χουάνπι (Πέρες 23′), Μπαλντασάρα (Σενγκέλια 46′), Χατζηθεοδωρίδης (Ξενιτίδης 90+1′), Καρέλης (Ζοάο Πέδρο 75′), Ντουάρτε (Μπελεβώνης).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης (Αυλωνίτης 46′), Στάικος, Μορέιρα (Μπαΐροβιτς 90′), Μούργος (Ντάνκερλουϊ 45′), Σοφιανός (Ουάρντα 46′), Χατζηστραβός, Άλεξιτς (Γούλερι 83′).