Με λαμπρότητα και μαζική συμμετοχή ομογενών ο αγιασμός των υδάτων στην Αυστραλία

Αλλά και με ολοήμερο ελληνικό πανηγύρι με τη γνωστή ερμηνεύτρια νησιώτικων και παραδοσιακών τραγουδιών, η Στέλλα Κονιτοπούλου

Με λαμπρότητα, μαζική συμμετοχή αλλά και με ελληνικό πανηγύρι έγινε στο Σίδνεϊ η  Κατάδυση του Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων  προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου.
Φέτο η  κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε  στον παραθαλάσσιο χώρο μπροστά από το Carss Park στο ομώνυμο προάστιο της πόλης.
Τον σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο νεαρός Μιχάλης Σαριδάκης από το Kogarah

Μετά την θρησκευτική τελετή ακολούθησε ολοήμερο ελληνικό πανηγύρι σε συνδιοργάνωση με την “Βασιλειάδα” της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Αυστραλιανής Περιοχής Πρωτευούσης.

Είναι το επονομαζόμενο Greek Summer Festival, που φέτος ονομάζεται, Epiphany Greek Festival, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Στο ελληνικό πανηγύρι θα τραγουδήσει η γνωστή ερμηνεύτρια νησιώτικων και γενικότερα παραδοσιακών τραγουδιών, η Στέλλα Κονιτοπούλου. Το φεστιβάλ  συνεχίζεται έως αργά το βράδυ.

Στις φωτογραφίες μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

Πλήθος κόσμος στην Κατάδυση του Σταυρού της Παναγίας Καμαριανής

Εντυπωσιακή ήταν φέτος η συμμετοχή πιστών στον αγιασμό των υδάτων στο Rye Pier που οργανώθηκε από την Ιερά Μόνη της Παναγίας Καμαριανής στο Red Hill

Όπως είπε στο «Νέο Κόσμο» ο Επίτροπος της Παναγίας Καμαριανής, Ευθύμιος Πατρώνης

«πλήθος ανθρώπων παραβρέθηκαν στην τελετή και όταν ο πατήρ Ματθαίος έριξε τον Σταύρο στην θάλασσα αρκετοί κολυμβητές από όλες τις ηλικίες έπεσαν να πιάσουν τον Σταύρο.

Τον σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο νεαρός Hudson Anthony , ο οποίος έχει Ελληνίδα Μητέρα και Ιταλό Πατέρα, που παραβρέθηκαν στην τελετή και καμάρωσαν τον γιό τους. Ήταν μια πανέμορφη ημέρα με πολύ κόσμο που ομόρφυνε την εορτή. Είμαστε όλοι ευγνώμονες που ο πιστός λαός συνεχίζει να υποστηρίζει το όμορφο έργο της Παναγίας Καμαριανής υπό την επίβλεψη, αγάπη και ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας Κ. Μακαρίου» .

Παρά την βροχή λαμπρός ο εορτασμός στο Port Melbourne

Τον σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο 20χρονος Κοσμάς Νικολαϊδης.

Ξεχωριστές εκδηλώσεις αγιασμού των υδάτων έγιναν στην Αδελάϊδα. Στο Glenelg από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και στην παραλία Henley Beach από την Ελληνική Κοινότητα Ν. Αυστραλίας.

Πηγή:neoskosmos.com