Άτομο ελληνικής καταγωγής κατηγορείται ότι μαχαίρωσε πέντε άτομα στο κέντρο της Μελβούρνης

Ο κατηγορούμενος, Christopher Raftopoulos, αρνείται να μιλήσει σε οποιονδήποτε μετά την σύλληψή του και την απαγγελία 12 κατηγοριών σε βάρος του

Μελβούρνη.- Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι το άτομο που μαχαίρωσε πέντε πολίτες στη Μελβούρνη και τώρα αρνείται να μιλήσει σε οποιονδήποτε μετά τη σύλληψή του.

Κατηγορούμενος είναι ο 31χρονος, Christopher Raftopoulos, ο οποίος φέρεται να κρατούσε μια τσάντα με μαχαίρια και να μαχαίρωσε, χωρίς λόγο, πέντε άτομα σε διαφορετικά επεισόδια μέσα σε τρεις ώρες στο κέντρο της Μελβούρνης και την St Kilda τη νύχτα του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αστυνομία ενδέχεται να είχε χρησιμοποιήσει διαφορετικά μαχαίρια στις επιθέσεις του.

Ο Raftopoulos επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά δεν εμφανίστηκε, ούτε καν μέσω βίντεο.

Την Κυριακή του είχαν απαγγελθεί πάνω από 12 κατηγορίες για επιθέσεις.

Ο δικηγόρος του, Michael Amad, είπε ότι δεν μπόρεσε να πάρει οδηγίες από τον Raftopoulos, καθώς αρνείται να του μιλήσει.

«Δυστυχώς δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει σε κανέναν» είπε ο Michael Amad στο δικαστήριο.

«Προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν θέλει να μιλήσει κανέναν» είπε.

Ο κ. Amad υπέβαλε στο δικαστήριο έκθεση ψυχικής υγείας για τον Raftopoulos.

Ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν παρακολουθεί επί του παρόντος καμία υπηρεσία ψυχικής υγείας, αλλά στο παρελθόν είχε διαταχθεί να υποβληθεί σε θεραπεία.

Ο Raftopoulos δεν έχει αξιολογηθεί από επαγγελματίες ψυχικής υγείας μετά τη σύλληψή του, λόγω της άρνησής του να μιλήσει, δήλωσε ο κ. Amad.

“Ίσως αν το θέμα μπορούσε να αναβληθεί για λίγες ημέρες, ίσως να είναι σε καλύτερη θέση όσον αφορά την παροχή οδηγιών”, είπε.

Η δικαστής Rose Falla είπε στον κ. Amad να οργανώσει να μιλήσουν ειδικοί ψυχικής υγείας με τον Raftopoulos, καθώς “μπορεί να πάσχει ή να μην πάσχει από ψυχιατρικό επεισόδιο ή να μην είναι ψυχιατρικά άρρωστος”, πριν αποφασίσει αν θα αναβάλει την υπόθεση.

“Θέλω οι ιατροδικαστές να πουν ότι του μίλησαν σήμερα … και ποιες είναι οι παρατηρήσεις τους γι’ αυτόν σήμερα”, είπε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι κανένα από τα θύματα δεν γνώριζε τον φερόμενο ως δράστη.

Οι ντετέκτιβ ερευνούν αν το οι επιθέσεις ξεκίνησαν με το μαχαίρωμα ενός 28χρονου άνδρα από το Mount Waverley στη City Road στο Southbank στις 9.20 το βράδυ του Σαββάτου.

Σαράντα λεπτά αργότερα, ένας 24χρονος άνδρας μαχαιρώθηκε έξω από ένα μαγαζί με μπιφτέκια στην King Street και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα ζευγάρι, και οι δύο ηλικίας 31 ετών, μαχαιρώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ, ενώ περπατούσαν κατά μήκος της Dandenong Road στο St Kilda East.

Η γυναίκα βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση και ο σύντροφός της, ένας άνδρας από το Glen Waverley, είχε ένα σοβαρό τραύμα στο χέρι του.

Ένας 31χρονος Άγγλος δέχτηκε επίθεση στην Acland Street στη St Kilda περίπου στις 12.30 π.μ. της Κυριακής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι.