ΟΦΗ – Λαμία 1-1

H Λαμία προηγήθηκε μόλις στο 3′ με γκολ του Ακούνια, ο ΟΦΗ ισοφάρισε με πέναλτι του Νέιρα στο 38′, αλλά έμεινε για δέκατο σερί ματς χωρίς νίκη και απομακρύνθηκε πάρα πολύ, πιθανώς και οριστικά, από την πρώτη εξάδα.

Ο ΟΦΗ πήρε τον πρώτο του βαθμό με τον Πέπε Μελ στον πάγκο του αλλά παρέμεινε για δέκατη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη καθώς έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Λαμία στο Γεντί Κουλέ για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Superleague.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Μπάουμαν στην εστία, τους Λάρσον, Βούρο, Λαμπρόπουλο και Αμπαντά στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Μπάκιτς ήταν δίπλα στον Γκαγιέγος στη μεσαία γραμμή. Ο Τοράλ με τον Μοσκέρα ήταν στα άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Φελίπε ως φορ και τον Νέιρα πίσω του σε ρόλο μεσοεπιθετικού.

Από την άλλη η Λαμία παρατάχθηκε με τον Κοσέλεφ στην εστία, τους Σιμόν, Παπαδόπουλο, Κορνέζο και Αμαράλ στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Νούνιες με τον Τζανδάρη αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή. Ο Σλίβκα με τον Τσιλούλη μοιράστηκαν τα άκρα της επίθεσης και ο Μαρτίνεθ πλαισίωσε τον Ακούνια μπροστά.

Ο Ακούνια αιφνιδίασε τον ΟΦΗ, αντίδραση και ισοφάριση με Νέιρα

Η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι με την ίδια… συνταγή όπως και σε όλα τα ματς. Να σκοράρει από νωρίς και το πέτυχε ξανά μετά το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό και στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Παπαδόπουλος βρήκε και απίθανη μπαλιά τον Ακούνια και εκείνος με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΟΦΗ έψαξε την αντίδραση και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τον έλεγχο του ματς αλλά με λίγες ευκαιρίες μέχρι το πρώτο 20λεπτο, όπου είχαν μόνο μία καλή στιγμή με ένα μακρινό σουτ του Φελίπε που απέκρουσε ο Κοσέλεφ. Ωστόσο μέσα σε τρία λεπτά, και οι δύο ομάδες, άγγιξαν το γκολ.

Αρχικά στο 26′, ο Γκαγιέγος πήρε την μπάλα από το λάθος του Τζανδάρη, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Φελίπε αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε όσο έπρεπε το πλασέ του για να σταματήσει η μπάλα στα κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά, ο Ακούνια νίκησε τον Βούρο, έστρωσε στον Τσιλούλη αλλά ο Έλληνας εξτρέμ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στον Μπάουμαν.

Τελικά το γκολ για τους Κρητικούς ήρθε στο 38′. Ο Νέιρα πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε την ντρίμπλα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κοσέλεφ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ για το πρώτο ημίχρονο (1-1).

Η απίστευτη φάση με τον Ακούνια και η πίεση του ΟΦΗ στο τέλος

Ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48′ είχε μία καλή ευκαιρία για να κάνει το 2-1 όμως το σουτ του Αμπάντα μέσα στην περιοχή σταμάτησε στον Κοσέλεφ. Οι Κρητικοί πίεσαν ψηλά αλλά η Λαμία έχασε μία απίστευτη ευκαιρία στο 59ο λεπτό.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Σλίβκα πήρε την κεφαλιά και την έστρωσε στον Ακούνια αλλά εκείνος, παρότι ήταν τετ-α-τετ με τον Μπάουμαν, έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Αυτή ήταν και η τελευταία τελική μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, με τις δύο ομάδες να αναζητούν τρόπους να σκοράρουν αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο ΟΦΗ ανέβασε την πίεση του και η Λαμία έψαχνε να βγει σε αντεπιθέσεις ώστε να απειλήσει. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω αλλά τελικά τη μεγάλη φάση την είχε ο 19χρονος Αποστολάκης ο οποίος βρέθηκε στα όρια της περιοχής, η μπάλα του στρώθηκε αλλά το σουτ πήγε πολύ ψηλά.

Έτσι το παιχνίδι έμεινε στο 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τις δύο ομάδες να φεύγουν με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Η Λαμία έμεινε στην 8η θέση με 21 βαθμούς και στο -2 από την εξάδα ενώ ο ΟΦΗ, στην 9η θέση με 16 βαθμούς και στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Γκαγέγος, Μπάκιτς, Τοράλ (73′ Αποστολάκης), Νέιρα (56′ Ντίκο), Μοσκέρα (63′ Ριέρα), Φελίπε (73′ Γκλάζερ)

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Αμαράλ, Τσιλούλης (62′ Τόσιτς), Τζανδάρης, Νούνιες (62′ Στάνκο), Σλίβκα (62′ Μούλα), Ακούνια (62′ Μάλτσι), Μαρτίνες (46′ Σίντκλεϊ)

Πηγή: gazzetta.gr