ΗΠΑ: Νεκρή και επίσημα η Τζένιφερ Ντούλου, σύζυγος του ομογενή Φώτη Ντούλου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚ – Αυτή η αχρονολόγητη φωτογραφία αρχείου από ένα φυλλάδιο αγνοουμένων που παρήχθη από το αστυνομικό τμήμα του New Canaan δείχνει την Jennifer Dulos, μητέρα πέντε παιδιών που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2019. Φωτογραφία: New Canaan Police Department via AP, Αρχείο

Χάρτφορντ, Κονέντικατ. Νεκρή κηρύχθηκε, μετά από τέσσερα χρόνια καταχώρησης ως εξαφανισμένη, η συγγραφέας Τζένιφερ Ντούλος (Jennifer Dulos) από το Κονέκτικατ, σύζυγος του ομογενή Φώτη Ντούλου, η υπόθεση της οποίας εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ.

Ειδικότερα, η μητέρα της συγγραφέως, είχε ξεκινήσει διαδικασία στο δικαστήριο προκειμένου οι Αρχές να αναγνωρίσουν τον θάνατο της κόρης της, προκειμένου να προστατευθεί η μνήμη της αλλά και τα συμφέροντα των παιδιών της, των οποίων έχει την επιμέλεια.  Η διαδικασία ξεκίνησε από τις 2 Αυγούστου και εν τέλει έκλεισε με την απόφαση του δικαστηρίου, που ικανοποιεί το αίτημα της γυναίκας αλλά και εν γένει του οικογενειακού περιβάλλοντος της Τζένιφερ Ντούλου.

“Έχουν γίνει εκτεταμένες προσπάθειες από την τοπική και την Πολιτειακή Αστυνομία για τον εντοπισμό του σώματός της.  Μέχρι σήμερα, έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια και το σώμα της Τζένιφερ δεν έχει εντοπιστεί.  Ούτε κανένας από την μητέρα, τα παιδιά ή άλλα μέλη της οικογένειας της Τζένιφερ έχουν έρθει σε επαφή με την ίδια από τις 24 Μαϊου 2019.  Ο αναπόφευκτος επίλογος είναι πως η Τζένιφερ είναι νεκρή”, αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζένιφερ Ντούλος εθεάθη για τελευταία φορά στις 24 Μαϊου 2019, όταν άφησε τα παιδιά της στο σχολείο.  Η οικογένειά της δήλωσε την εξαφάνισή της, ενώ, παρότι δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα της, οι Αρχές είχαν ως σαφείς ενδείξεις τις κηλίδες αίματος σε όχημα τύπου Range Rover, που ήταν παρκαρισμένο στο γκαράζ, αλλά και στο όχημα της Τζένιφερ, τύπου Σεβρολέτ (Chevrolet Suburban), που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Νιου Κάνααν του Κονέκτικατ.

Ο Φώτης Ντούλος είχε αρνηθεί εξ αρχής κάθε ανάμειξη, με τους ουδέτερους παρατηρητές να κάνουν λόγο για το “τέλειο έγκλημα”, με δεδομένο ότι δεν είχαν βρεθεί πουθενά ίχνη από το πτώμα της άτυχης συγγραφέως.  Εν τέλει, ο Ντούλος κατηγορήθηκε και λίγους μήνες αργότερα έδωσε ο ίδιος τέλος στην ζωή του, αποφεύγοντας, ωστόσο, μέχρι και την τελευταία στιγμή να ομολογήσει το έγκλημα.  Κατόπιν δικαστικής απόφασης, η κατηγορία του φόνου για τον αυτόχειρα ομογενή αποσύρθηκε μετά θάνατον.

Πάντως, η υπόθεση για τον φόνο της Τζένιφερ Ντούλου παραμένει στοιχειοθετημένη, με την Μισέλ Τροκόνη (Michelle Troconis), ερωμένη του Φώτη Ντούλου, να φέρει πλέον την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και να καλείται να αποδείξει την αθωότητά της στα δικαστήρια.

Πηγή: ekirikas.com