Οι Καστοριείς αγνόησαν τον χιονιά και αναβίωσαν τα Ραγκουτσάρια

Φωτο: Οι μεταμφιεσμένοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους κριτές. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη. Οι προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επέλαση του πρώτου χιονιά το βράδυ του Σαββάτου, 6ης Ιανουαρίου 2024, από την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης και οι προειδοποιήσεις των αρχών για τον περιορισμό των μετακινήσεων στάθηκαν ανίκανες να ανατρέψουν τα σχέδια των στελεχών και των μελών του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια».

Την ώρα που οι Καστοριανοί με τους φίλους τους ετοιμάζονταν για να μεταβούν στην Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης πολλές περιοχές είχαν ήδη ντυθεί στα λευκά.

Παρέμειναν πιστοί στο ραντεβού που δίνουν κάθε χρόνο το πλησιέστερο με την γιορτή των Φώτων Σάββατο και κατέκλεισαν την αίθουσα.

Η οργανωτική επιτροπή είχε μεριμνήσει για τα πάντα και πάνω από όλα για την παρέλαση των μπουλουκιών.

Λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. εισήλθαν στην αίθουσα τα μπουλούκια των μεταμφιεσμένων, τα οποία συναγωνίζονταν για τα έπαθλα. Μαζί με τους ενήλικες και τους νέους είχαν μεταμφιεστεί και τα παιδιά στα οποία ο Σύλλογος προσέφερε το έπαθλο των $20.00 εκάστου.

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», είναι ένας από τους αρχαιότερους εθνικοτοπικούς συλλόγους της Νέας Υόρκης και εφέτος θα γιορτάσει την 114η επέτειο της ιδρύσεώς της.

Τα Ραγκουτσάρια κατά κανόνα ανοίγουν την αυλαία των εκδηλώσεων του έτους και ακολουθεί η τελετή απονομής των Υποτροφιών.

Τα παιδιά που μεταμφιάστηκαν έλαβαν έπάθλο $20.00 εκάστου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η τελετή έχει προγραμματιστεί γι αυτό το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2023 και θα έχει ως κεντρική ομιλήτρια την κ. Σοφία Βουρδούκη.

Η φετινή τελετή απονομής υποτροφιών του Συλλόγου Καστοριέων είναι η 61η πρώτη και, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα βραβευτούν μαθητές των παροικιακών σχολείων, φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι θα διαβάσουν και τις εκθέσεις τους.

Η τελετή θα λάβει χώρα το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 2.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» στο Γουάιτστόουν στην διεύθυνση 150-28 14th Avenue, Whitestone New York και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Γιώργος Ρέτζιος και τα άλλα μέλη της Επιτροπής ενώ προσφέρουν τα έπαθλα στα παιδιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Ανδρέας Βασιλείου, ο οποίος υποδύθηκε τον γιατρό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η επιτροπή των κριτών των φετεινών Ραγκουτσάριων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παρέλαση των Μπουλουκιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή: anamniseis.net