Δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη: Ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του enikos.gr μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δυο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα το οποία αναζητούνται. Όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία πρόκειται για τους εκτελεστές των παραπάνω «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  οι δολοφονίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων.

Ανάμεσα στις ταυτοποιήσεις βρίσκονται έγκλειστοι των φυλακών καθώς και άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτόν αναμένονται άμεσα εντάλματα σύλληψης από την Interpol. Οι συγκεκριμένοι εμπλέκονται εκτός από τις δύο δολοφονίες και στην επίθεση σε βενζινάδικο που ανήκε στον γιο του Γιάννη Σκαφτούρου.
Στην Πιερία είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος 55 ετών , γνωστός και ως «θείος Τζο» στον χώρο της greek mafia δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στην Βοιωτία.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης δολοφονήθηκε μαζί με τον κουμπάρο του τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. Στην Πιερία είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για την ίδια ομάδα εκτελεστών.