Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Συλλόγου Αθηναίων στην Νέα Υόρκη

Από αριστερά διακρίνονται οι Παύλος Χατζηκυριάκος, Ανδρέας Κοντομέρκος, Βάνα Κοντομέρκου, Φανή Παγουλάτου, Σύλβια Αδαμοπούλου, Πάνος Αδαμόπουλος, Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας, Ηρώ Πλακογιάννη και Στυλιανός Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη.- Εντυπωσίασε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου Αθηναίων της Νέας Υόρκης που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, 14ης Ιανουαρίου 2024 στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Laterna» στο Μπέισαϊντ.

Και αυτό για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος σχετίζονταν με την παρουσία του γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβη Ντίνου Κωνσταντίνου, του Επισκόπου Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα, του εκπροσώπου του Γραφείου Διπλωματίας Σάκη Φλώρου, της συμπροέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως Νομικής Καστανά, του επίτιμου και νυν προέδρου του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γεωργίου Αλεξίου και Γεωργίου Κίτσιου, αντίστοιχα, του ταμία της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Γιώργου Σταματιάδη και άλλων εκπροσώπων της ομογένειας.

Ο δεύτερος σχετίζονταν με την αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του Φίλιπ Γουέιλεν (Phillip J. Whalen) και της οικογένειάς του και την ανακήρυξή τους ως επιτίμων μελών.  Ο τιμώμενος είναι πρόεδρος του ιδρύματος «The Mons Concepit Foundation» και αμφότεροι ήταν μεγάλοι ευεργέτες της εκδήλωσης.

Ο τρίτος σχετίζονταν με την διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής καθ΄ εαυτής. Η οργανωτική επιτροπή μερίμνησε τόσο για τις σημαντικές, όσο και για τις ασήμαντες λεπτομέρειες οι οποίες στην κυριολεξία έκαναν την διαφορά.

Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε τα τρίγωνα που διένειμαν σε όλους τους συνδαιτυμόνες και με τα οποία έψαλαν τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και αποτέλεσαν μια τεράστια χορωδία με τον Επίσκοπο Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα να λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η επιλογή της ορχήστρας με την Ελεάννα Φινικαλιώτη στο τραγούδι, τον Γιώργο Λυριστή στα πλήκτρα, τον Samir Shukry, στο βιολί και τον Γιάννη Στάικο στο μπουζούκι.

Τόσο ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου, όσο και ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας συγχάρηκαν τον πρόεδρο Πάνο Αδαμόπουλο και τα στελέχη για τα επιτεύγματά τους το 2023 και την φιλανθρωπική, εκπαιδευτική και φιλανθρωπική τους δράση.

Ο Πάνος Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στα δρώμενα του 2023 μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφέρουμε τις δωρεές στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Στόνυ Μπρουκ,  στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών και το Hellenic American Project στο Κολλέγιο του Κουίνς και την απονομή υποτροφιών, στην 4η Εκθεση Βιβλίου Ελλήνων Συγγραφέων της Διασποράς, τον εορτασμό της επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας και το μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο και στους Νομπελίστες ποιητές.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβη Ντίνου Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η οργανωτική επιτροπή κατάφερε πέραν του φλουριού της βασιλόπιτας να μεριμνήσει για την πλούσια λαχειοφόρο αγορά, καθώς επίσης και για τον σιωπηλό νικητή κάθε τραπεζιού.

Πηγή:anamniseis.net