Εφιάλτης για την ομογενή Ρένα Φραγκιουδάκη ραδιοφωνική παραγωγό και εκφωνήτρια στην Αυστραλία

Μελβούρνη.- Η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός και εκφωνήτρια, η φωνή της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία, Ρένα Φραγκιουδάκη, είναι γνωστή για την δυναμική της προσωπικότητα, την ζωντάνια της και την ανατρεπτικότητά της. Έχοντας περάσει στο παρασκήνιο τον τελευταίο χρόνο και με μετρημένες τις δημόσιες εμφανίσεις της, επανέρχεται στην επικαιρότητα με μια είδηση που κυριολεκτικά ξεπερνά την -έτσι κι αλλιώς- απρόβλεπτη καθημερινότητά της.

Τα νέα για την αναπάντεχη πτώση της οροφής του διαμερίσματός της πριν από μερικές ημέρες που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, συγκλόνισε ολόκληρη την παροικία, ενώ, όπως η ίδια μοιράζεται στον «Νέο Κόσμο», «η φρικτή αυτή εμπειρία με γέμισε ανασφάλεια και φόβο. Σίγουρα η ζωή μου θα αλλάξει μετά από αυτό το γεγονός».

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ

Η Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024 ήταν μια συνηθισμένη μέρα για τη Ρένα Φραγκιουδάκη και τον γιο της, Γιάννη, ο οποίος ήρθε από την Ελλάδα για να περάσει τις γιορτές με την αγαπημένη του μητέρα.

«Ήταν γύρω στις 10 το πρωί και καθόμασταν με το παιδί μου και χαζεύαμε κάποιες φωτογραφίες. Ο Γιάννης με κρατούσε αγκαλιά, έχοντας περάσει το χέρι του γύρω από τους ώμους μου. Αυτό ήταν και που με έσωσε», λέει με ραγισμένη φωνή η κα Φραγκιουδάκη.

Όπως περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο, «ξαφνικά και χωρίς να ακουστεί το παραμικρό, εκτός από ένα αχνό στιγμιαίο τρίξιμο, η οροφή του σπιτιού κατέρρευσε και έπεσε πάνω μας. Ο Γιάννης, ενστικτωδώς με κάλυψε όσο μπορούσε και, ανασηκώνοντας το κομμάτι που έπεσε στην πλάτη και τον ώμο μου, μου φώναξε να συρθώ από κάτω και να απομακρυνθώ όσο μπορώ. Δεν μπορώ να περιγράψω το σοκ και τον φόβο που με κυρίευσαν. Το παιδί μου με έσωσε».

ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ

Όπως ήταν φυσικό, η πτώση της οροφής προκάλεσε τραύματα στο λαιμό και τον αριστερό ώμο της κας Φραγκιουδάκη η οποία είναι αναγκασμένη να φοράει κολάρο για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Έχω ένα διαρκές τρέμουλο. Δεν μπορώ να πιάσω τίποτα χωρίς να μου πέφτει. Δεν μπορώ να σταθώ μόνη μου όρθια. Πρέπει να κρατιέμαι και με τα δύο χέρια», λέει περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας της μετά το ατύχημα.

Ωστόσο, πιστεύει ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, γεγονός που το αποδίδει στη θεία παρέμβαση.

«Δόξα τω Θεώ που ζω. Έχω κάποιον άγγελο εκεί, αλήθεια είναι … Αν έλειπε ο γιος μου; Δεν ξέρω αν θα πέθαινα, αλλά σίγουρα θα είχα μεγάλο πρόβλημα».

Στη συνέχεια, η κα Ρένα Φραγκιουδάκη μιλά για την εσωτερική δύναμη που την χαρακτηρίζει και την πίστη της στο Θεό και την Παναγία που την βοηθά να αγωνίζεται και να ξεπερνά όλες τις δυσκολίες της ζωής και να μην τα παρατά ποτέ.

Ωστόσο, όπως παραδέχεται, αυτό που συνέβη την τρόμαξε πολύ.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Όπως εξηγεί στον «Νέο Κόσμο», η κα Φραγκιουδάκη έμενε στο συγκεκριμένο σπίτι τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Εγώ, κορίτσι μου, αγάπησα τόσο την παροικία που έβαλα ακόμα και το παιδί μου σε δεύτερη θέση για χάρη της. Ο νους μου δεν ήταν στα χρήματα, αλλά στην προσφορά. Προσπαθούσα να τα βγάλω πέρα με έναν μικρό μισθό. Κάποια στιγμή που δεν άντεξα, ζήτησα βοήθεια και μέσω μιας γνωστής που είχα στην Πρόνοια βρήκα αυτό το σπίτι – είναι από τα κυβερνητικά, ξέρεις».

Μετά το ατύχημα, η κα Φραγκιουδάκη μεταφέρθηκε σε ένα ξενοδοχείο, καθώς το σπίτι της ήταν ακατάλληλο για διαμονή. Αν και φοβάται, όπως ομολογεί, να ξαναμπεί στο σπίτι, «μόλις φτιαχτεί πρέπει να πάω για να τα μαζέψω και να σηκωθώ να φύγω».

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ούσα ολοφάνερα σε κατάσταση σοκ, η κα Φραγκιουδάκη δηλώνει αποφασισμένη να ακολουθήσει τον γιο της Γιάννη, επιστρέφοντας μόνιμα στην Ελλάδα.

«Αυτό το τελευταίο με ταρακούνησε. Δεν θέλω να μείνω πια εδώ. Δεν με κρατάει πλέον τίποτα στην Αυστραλία κι ας έζησα σε αυτή τη χώρα 57 ολόκληρα χρόνια. Θέλω να είμαι πλέον μαζί με το παιδί μου», λέει με μια δόση πικρίας στη φωνή της.

Η ΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ

Μπορεί η Ρένα Φραγκιουδάκη να δηλώνει τρομαγμένη και σοκαρισμένη από την αιφνίδια πτώση της οροφής του σπιτιού της, μπορεί μετά από αυτό να αλλάξει εντελώς τη ζωή της, ωστόσο, ο τρόπος που αντιμετωπίζει και αυτήν τη δοκιμασία αποτελεί ένα παράδειγμα ανθρώπινης ανθεκτικότητας και ελπίδας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

Από την πολυαγαπημένη φωνή της παροικίας μας, την όμορφη ψυχή της δικιάς μας Ρένας δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Ακόμα κι όταν ο ουρανός έπεσε κυριολεκτικά στο κεφάλι της, εκείνη παραμένει δυναμική, σπάνια κι αισιόδοξη μέσα στην αξιοπρεπή μοναξιά της.

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που έστειλε στον “Νέο Κόσμο” ο γιος της Ρένας Φραγκιουδάκη, Γιάννης, απεικονίζοντας την μεγάλη καταστροφή και τον κίνδυνο από τον οποίο γλίτωσε κυριολεκτικά “από θαύμα” η μητέρα του.