Άφιξη των τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας – Εν αναμονή της σύσκεψης στο Μαξίμου για τους αγρότες

Έως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό

Το κομβόι ξεκίνησε από διάφορα σημεία έξω από την πόλη και κατέληξε με κορναρίσματα στο κέντρο της Λάρισας.

Χθες αποφασίστηκε τα αγροτικά μηχανήματα των αγροτών να έρθουν στον αστικό ιστό της πόλης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καλέσουν τους συναδέλφους τους για ενίσχυση των μπλόκων και ιδιαίτερα στον κόμβο του Πλατύκαμπου όπου συμμετέχουν οι Λαρισαίοι αγρότες.

Αναφορικά με τα αιτήματα τους, επικεντρώνονται στο ζήτημα του κόστους παραγωγής, στις καταστροφές στα παρακάρλια από τις πλημμύρες, στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ κ.α.

Οι αγρότες έχουν αποφασίσει να μείνουν για 24 ώρες στην πλατεία της Λάρισας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα τρακτέρ από διάφορες περιοχές του νομού κάνουν την εμφάνιση τους και συγκεντρώνονται στον κόμβο του Πλατύκαμπου, δίπλα στην εθνική οδό.

Ως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται και ενόψει της έκθεσης Agrotica που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες αναμένουν και τα αποτέλεσματα της διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τα αιτήματα των αγροτών.

Στη σύσκεψη, στην οποία θα δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις γύρω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Πηγή: skai.gr