Η ΠΣΕΚΑ αποδοκιμάζει την πώληση από τις ΗΠΑ F-16 στην Τουρκία

Φωτογραφία: Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ

Νέα Υόρκη.- Με μία λακωνική δήλωση η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και ο προέδρός της κ. Φίλιπ Κρίστοφερ αποδοκιμάζουν την εισήγηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπαιντεν προς τη Γερουσία για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, παλαιότερη δήλωση του κ. Μπάιντεν υπό την ιδιότητα του γερουσιαστού  των Δημοκρατικών όταν ο κ. Μπάιντεν δήλωνε: «Ούτε ένα σεντ, ούτε ένα δολάριο, ούτε ένα τανκ, ούτε ένα αεροπλάνο μέχρι τα τουρκικά στρατεύματα αποχωρήσουν από την Κύπρο».

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ  υπενθυμίζει στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του ως γερουσιαστής και ως υποψήφιος και μάλιστα τονίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέδωσε στις πιέσεις της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Κρίστοφερ καλεί το Κογκρέσο να απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Η δήλωση της ΠΣΕΚΑ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της δήλωσης της ΠΣΕΚΑ σε απλή μετάφραση και το αρχικό κείμενο στην αγγλική.

<<Η προδοσία της Κύπρου

Η ΠΣΕΚΑ καταδικάζει το αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν να δώσει μαχητικά αεροσκάφη F16 στην Τουρκία.

Καθώς πλησιάζει η 50η μαύρη επέτειος της παράνομης και βίαιης εισβολής στην Κύπρο και της συνεχιζόμενης κατοχής της, δεν μπορούμε παρά να αναλογιστούμε τις εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.

«Ούτε ένα σεντ, ούτε ένα δολάριο, ούτε ένα τανκ (άρμα μάχης), ούτε ένα αεροπλάνο μέχρι τα τουρκικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την Κύπρο». (Γερουσιαστής Τζο Μπάιντεν)

Βλέποντας τον Ερντογάν να εκβιάζει για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν θα κωφεύσουμε.

Καλούμε το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να απορρίψει το αίτημα.

Φίλιπ Κρίστοφερ, πρόεδρος>>

Με στοιχεία από anamniseis.net